Krása a módaMóda

Srpnová móda pro seniorky

Srpnová móda pro seniorky

Tropické srpnové dny si žádají oblečení se vzdušnými střihy a vyrobené z příjemných přírodních materiálů. Jaké kousky by si měly pořídit seniorky do svého srpnového šatníku? Nechte se inspirovat našimi tipy.

Na materiálu záleží

Mezi oblíbené letní materiály patří len. Tento přírodní materiál je dokonale prodyšný, velmi příjemný na dotek a vítaná je i jeho ochlazovací schopnost. V nabídce naleznete šaty, košile, topy, kalhoty i sukně. Jednotlivé kousky jsou ušité ve volnějších střizích a díky tomu jsou vhodné pro všechny typy postavy a pro každý věk, tedy i pro seniorky.

Dalším vhodným druhem materiálu je mačkaná bavlna známá také pod názvem mušelín. Tato tkanina patří mezi jednoduchou a jemnou formu tkaniny, která má otevřenou vazbu. Díky tomu je vzdušná, prodyšná a velice lehká. Je dokonale příjemná pro horké letní dny. Dalšími výhodami je její pevnost, odolnost a snadná údržba.

Pro oblečení vyrobené ze lnu, bavlny či mušelínu se hodí doplňky vyrobené z přírodních druhů materiálů. Mezi takové patří třeba náramky z minerálů nebo slaměné kabelky.

Trička topy nebo svetříky

V letním šatníku seniorky by neměla chybět jednoduchá trička v jedné barvě. Ideální volbou jsou také trička s proužky. Nadčasový je pak celý námořní styl. Potřebujete-li schovat nějaký ten faldík, pak rozhodně neuděláte chybu s řasenými topíky či halenkami. Ty navíc zdůrazní vaši ženskost.

Šatník doplňte o halenky košilového střihu vyrobené z pevnějších druhů materiálů. Mohou být jednobarevné, s různými vzory, puntíky či kytičkami.

Pro chladnější srpnové večery oblékněte polopřiléhavý svetříkzavinovací kousek nebo kardigan.

Sukně a šaty

Chystáte-li si pořídit novou sukni, volte délku alespoň nad kolena. Co se střihu týká, pak sáhněte po rovnou klasiku nebo model lehce zúžený. Dobrou volbou jsou i sukně pouzdrové nebo áčkové. Variantu pak představují kousky, které se rozšiřuje až od stehen. Nohy částečně zakryjí midi sukně nebo maxi sukně.

Zapomínat nesmíte ani na šaty. Tady hrají prim pouzdrové a áčkové styly. Na individuálním vkusu záleží, jaká bude jejich délka. Velmi oblíbené jsou modely midi s mírně rozšířenou linií. Nadčasové jsou pak zavinovací šaty nebo šaty košilového střihu.