Krása a módaMóda

Nejčastější velikost podprsenky: jaká to je v roce 2024?

Nejčastější velikost podprsenky: jaká to je v roce 2024?

Vybrat správnou velikost není nic snadného. To jistě potvrdí každá žena. Ženy, jejich poprsí nějakým způsobem vybočuje z průměru to mají o něco těžší než ty, které nosí nejčastější velikost podprsenky. Jaká to ale vlastně je? A odpovídá nejprodávanější velikost podprsenky skutečné průměrné velikosti ženských prsou?

Velikost podprsenky: jak ji správně zjistit?

V České republice je nejčastější velikost podprsenky 75B. Respektive tato velikost je nejprodávanější. Ta obvykle odpovídá mírám 81-86 cm pod prsy a 88-90 cm přes prsa. Jestliže spadáte do tohoto rozpětí a nosíte podprsenku velikosti 75B, pak si zasloužíte gratulaci. Jste totiž jedna z mála, která nosí svou skutečnou velikost.

Většina žen, která tuto nejprodávanější velikost dennodenně nosí totiž potřebuje velikosti jako je 75D, 65E, 70E a 75E. Toto jsou tedy pravděpodobně nejčastější skutečné velikosti podprsenek. Odpovídají mírám 64-80 cm pod prsy a 88-95 přes prsa. Ženy si tedy zpravidla pořizují podprsenky určené na větší obvod hrudníku a menší velikost poprsí.

Proč má většina žen špatnou velikost?

Možná za to může označení A, B, C, možná je problém jinde. Důvodů může být mnoho. Je velmi pravděpodobné, že ono označení „dvojky“ a „trojky“, které je tak vžité mezi lidmi zkresluje skutečné potřeby žen. V našich myslím jsou totiž například „čtyřky“ už skutečně objemná ňadra, a proto je pro ženy s menším poprsím zpravidla nemyslitelné, že by i ony možná potřebovaly velikost podprsenky D. Jak je to možné?

Jednoduše! Samo o sobě písmeno A, B, C aj. nic neznamená. To, že má váš košíček označení D nutně neznamená, že máte prsa jako dva malé melouny. Všechno totiž záleží na poměru. Zejména u žen s úzkým hrudníkem, které mají malý obvod (např. 65) velikosti košíčků naskakují velmi rychle.

A proto se nenechte strhnout a skutečně se dobře přeměřte. Je totiž možné, že stejně jako téměř 80 % žen nosíte i vy celý život špatnou velikost podprsenky.