Krása a módaVlasy

Účes pro hranatý obličej: 4 nejlepší typy pro změkčení tváře

Účes pro hranatý obličej: 4 nejlepší typy pro změkčení tváře

Máte hranatý obličej a nevíte si rady, jaký účes vám bude vyhovovat, tak aby zakryl ostré linie? Z tohoto důvodu jsme si pro vás připravili ty nejžhavější účesy přímo pro vás, ale nezapomínejte, že rada od odborníka se vždy hodí.

Vlnitý a kudrnatý účes

Celkově vlny přidávají měkkost a lehkost tváři. Tento styl můžete nosit v několika variantách. Takové Beach vlny jsou velmi populární, který vypadá skvěle k hranatému obličej. Jedná se o lehké vlny, které plynule odrážejí světlo a zmírňují ostré linie tváře. Dále velmi oblíbeným účesem jsou vrstvené kudrny. Stačí aplikovat pěnu na kudrnaté vlasy a rozdělit je na část, které následně budete kulmovat. Pěkně postupně a přesně to, vám vytvoří neskutečný.

Falešný Bob

Falešný bob vytváří optickou iluzi skrytím části vlasů pod vlasy, čímž se dosáhne zdání, že máte krátké vlasy kolem brady nebo lehce pod bradou. Tento účes funguje pro středně dlouhé až dlouhé vlasy. Nejdříve si rozdělte vlasy na dvě části. Vrchní část vlasů oddělte, jako byste dělali culík. Na spodní část si nasaďte gumičku, která udrží vlasy ve správné výšce, kde chcete mít falešný Bob. Poté horní část spusťte přes gumičku, kterou tím zakryjete.

Vlasy s ofinou

Mohou být skvělým doplňkem pro hranatý obličej, protože pomáhají zmírnit tvrdé linie obličeje a dodávají mu měkčí a ženský vzhled. Ofina může také zaměřit pozornost na oči a lícní kosti, což je ideální pro vyvážení silného čela a čelisti. Výborným výběrem je vrstvená ofina, která lehce zapadne do celkového účesu a působí méně přísně.

Krátké vlasy

Krátké účesy jsou odvážnou volbou, která vám umožní zvýraznit krásu své tváře. Například asymetrický účes, kde jsou vlasy delší na jedné straně než na druhé dodává obličeji zajímavý a dynamický vzhled.

Charakteristika hranatého obličeje

  • Má široké a přímé čelo, bez výrazných zaoblení.
  • Čelist u hranatého obličeje je široká a dobře vymezená. Dolní část tvoří výrazné rovné linie.
  • Linie čelisti je obvykle rovná, což dává obličeji jeho hranatý vzhled.
  • Krk u tohoto typu obličeje bývá obvykle kratší a širší.