Krása a módaNehty

Černé matné gelové nehty: jak na ně sama doma v roce 2024?

Černé matné gelové nehty: jak na ně sama doma v roce 2024?

Černé matné gelové nehty nejsou šálkem čaje každého. Mohou však být velmi elegantní a zároveň si ponechat nádech rebelství. Ideální tvar pro černé matné gelové nehty v podstatě neexistuje. Nosí se krátké i dlouhé, kulaté i hranaté. Skvěle vypadají v kombinaci s mandlovým či oválným tvarem, volba je v tomto případě však pouze na vás.

Jedna značka stačí!

Pokud máte tu možnost, je vždycky lepší volit přípravky jen od jedné firmy. Ty totiž bývají navržené tak, aby se vzájemně doplňovaly a aby spolu dobře fungovaly. Produkty od různých firem vám sice společně fungovat mohou, jistotu však máte menší. Zaměřte se proto na firmy, které nabízí celou škálu produktů, které budete potřebovat.

Jak na ně?

Gel lak není nijak těžký. Stačí jej nanést stejně jako obyčejný lak jen s tím rozdílem, že jednotlivé vrstvy nenecháte zaschnout na vzduchu, ale zapečete v UV/LED lampě po dobu obvykle 30 vteřin. Je také nutné začít odmaštěním nehtu, k čemuž vám pomůže cleaner. Je to speciální vodička, kterou pořídíte ve specializovaných prodejnách.

Po cleaneru aplikujte primer, který způsobí, že vám bude nová manikúra dělat radost dlouho. Bez použití primeru hrozí, že se celý lak odloupne. Nepodceňujte ani výběr kvalitní základní báze. I ta, ačkoli není vidět, je pro výdrž velmi důležitá.

A na řadu přichází barva. Krásný černý gel lak najdete v nabídce mnoha firem. Zkuste například odstín Black 107 od značky Ruscona nebo Winter Night 29 od NANI Nails. Oba tyto laky mají výbornou kryvost a jsou na povrchu lesklé.

Abyste docílili matného efektu, nemusíte kupovat matné gel laky. Ostatně na každý gel lak patří ještě top coat. A právě v něm tkví tajemství úspěchu. Černé matné gelové nehty vykouzlíte například pomocí NANI gel lak Finish Matt nebo Dry Matt od značky Ruscona.