Krása a módaMóda

České značky sportovního oblečení: tyto musíte 2024 vyzkoušet!

České značky sportovního oblečení: tyto musíte 2024 vyzkoušet!

Česká republika má silnou historii na poli textilního průmyslu a po několika desetiletích, kdy se od tohoto průmyslu spíš ustupovalo, se v současné době zase blýská na lepší časy. České textilní produkty nezaplavují trh, co do počtu prodaných kusů, stávají se ale u zákazníků stále vyhledávanějšími. A je to především díky jejich kvalitě.

Současné trendy odklonu od masové produkce sice nejsou pro každého, své zákazníky si ale malé české značky najdou. A to navzdory jejich obvykle poměrně vysoké ceně. Představa špatně placených dělníků kdesi v Asii je totiž pro stále více Čechů nestravitelná. I to je pak vede k upřednostňování českých značek oblečení jako je například Elka, Cityzenwear nebo Vasky.

České značky sportovního oblečení

Pokud se chcete od hlavy až k patě obléct jen a pouze do českých značek, nic vám v tom nebrání. A rozhodně ne chybějící nabídka. Stejně jako seženete české oblečení do kanceláře nebo na volný čas, není ani problém najít skvělé české značky sportovního oblečení. Zajímá vás, jaké se vyplatí vyzkoušet?

  • ATEX
  • Progress
  • Vagus
  • Kalas
  • Moira
  • Litex
  • Kinoko

Byla by škoda tady zmiňovat pouze značky, které jsou notoricky známé. Mezi značky, které úspěšně pronikají do zahraničí, přestože v Čechách stále nejsou tak známé jako například ATEX nebo Progress, patří značka bývalého profi lyžaře Ondřeje Banka Vagus. Oblíbené jsou sice zejména jejich nesmírně kvalitní lyžařské helmy, má v nabídce ale i designové kousky volnočasového oblečení a mnoho sportovních kousků z kvalitních funkčních materiálů.

Chystáte se v létě na kolo a rádi byste se ohákli jako praví cyklisté? Tak vězte, že česká značka Kalas obléká i cyklisty na takových závodech jako je slavná Tour de France. Můžete se tedy vsadit, že jsou jejich produkty velmi důkladně prozkoušené.

Pokud sháníte oblečení, ve kterém můžete cvičit jógu, vyrazit na výlet do přírody nebo se jen tak válet doma na gauči, tak značka Kinoko je pro vás ta pravá. Přestože se značka „narodila“ teprve v roce 2020, už nyní dobývá svou kvalitou, skvělými střihy a příjemnými materiály srdce svých zákazníků.

A jaké české značky sportovního oblečení jsou ty vaše?