Recepty

Jak ochutit tatarák z Lidlu: 7 ingrediencí na exkluzivní tatarák

Jak ochutit tatarák z Lidlu: 7 ingrediencí na exkluzivní tatarák

V obchodech jsem dnes k dostání nejrůznější varianty předpřipravených tataráků. Jedním z nich je polotovar tataráku ze supermarketu Lidl. Ačkoliv se jedná o polotovar, který lze ihned konzumovat, mnohem lepší je jej dochutit. Vyzkoušejte tento osvědčený recept, který si zamilujete!

Ingredience

  • 1 balení tataráku z Lidlu
  • 1 menší cibule
  • 1 polévková lžíce sladkého kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • 10 kapek sójové omáčky
  • 1 nakládaná kapara
  • Sůl a pepř podle chuti

Nakrájejte cibuli

Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na co nejjemnější kostičky. Cibuli vsypte do uzavíratelné nádoby, ve které budete míchat další ingredience z receptu. Následně přidejte také špetku soli a přidejte také pepř, pro rustikálnější a výraznější chuť přidejte pepř čerstvě umletý z mlýnku. Cibuli přiklopte víkem a nechte 15 minut měknout.

Přidejte další ingredience

Po 15 minutách k cibuli přidejte tatarák z Lidlu, 1 polévkovou lžíci kečupu, 1 lžičku hořčice, 10 kapek sójové omáčky. Na závěr přidejte také najemno pokrájenou kaparu, pokud vám její chuť nevadí. Chuť kapar je totiž velmi specifická, a ne každému sedne, ale pokud ji do tataráku přidáte, recept dostane úplně jiný rozměr.

Všechny ingredience pečlivě smíchejte tak, aby se propojily veškeré chutě. Umíchaný tatarák vložte před podáváním do lednice, kde se ještě trochu více chuti propojí a navíc nebudete riskovat střevní potíže.

Připravte topinky

K tataráku neodmyslitelně patří také topinky z klasického tmavšího chleba. Topinky můžete usmažit buď na sádle nebo oleji, pokud zrovna nedržíte dietu. Pokud je vám ale mastných topinkách těžko, zkuste udělat topinky v klasickém topinkovači, kde není potřeba žádný tuk.

Podávání

Topinky dle chuti přetřete stroužkem česneku a naneste na ni jako pomazánku připravený tatarák.