Krása a módaVlasy

Ofina a dlouhé vlasy: 3 nejlepší účesy a 3 tipy navíc

Ofina a dlouhé vlasy: 3 nejlepší účesy a 3 tipy navíc

Právě ofina v kombinaci s dlouhými vlasy je jedním z nejvíc přitažlivých a ženských stylů úpravy vašich kadeří. Málokterý účes vypadá tak sexy a zároveň elegantně. Avšak možná vás už nebaví nosit pořád dokola rozpuštěné vlasy a ofinu, a proto pro vás máme několik tipů na nejlepší účesy pro dlouhé vlasy s ofinou! Inspirujte se.

Vysoký culík s ofinou

Vysoký culík je jednoduchý, ale stylový účes. Stačí vytvořit vysoký culík co nejvýše na temeni hlavy a nechat volně splývat ofinu vpředu. Můžete ofinu nechat rovnou nebo ji lehce pročešte do strany či nakulmujte pomocí horkého vzduchu a kulatého hřebenu.

Pletený drdol s ofinou

Pletené účesy jsou vždy vkusné a pomohou dodat vašim vlasům nový a neokoukaný vzhled. Zkuste vytvořit pletýnku ze tří pramenů na zadní části hlavy a následně ji obtočte kolem gumičky v culíku, čímž získáte právě účes zvaný pletený drdol. A co s ofinou? Nechte ji volně splývat po čele.

Vlny s ofinou

Pokud máte rádi romantický vzhled, můžete si vytvořit jemné vlny na svých vlasech. Jak na to? Použijte kulmu nebo žehličku na vlasy (pokud jste dostatečně zruční) a vytvořte si vlny po celé délce vlasů. Ofinu můžete nechat volně splývat nebo ji lehce pročešte či vyfénujte do strany.

Jak se starat o svou ofinu?

Pokud si účesy s ofinou užíváte, zaručeně také toužíte po tom, aby vaše ofina vypadala stále skvěle. Jak toho docílit? Přinášíme vám několik tipů!

  • Ofina se často rychleji mastí a roste, proto je důležité pravidelně ji stříhat, aby si udržela svůj tvar a délku. Můžete ji buď stříhat sami doma nebo navštívit profesionálního kadeřníka a ušetřit nějakou tu korunu navíc.
  • Ofinu je dobré pravidelně čistit, protože se snadno mastí od přímého kontaktu s pokožkou čela. Použijte šampon a kondicionér, které jsou vhodné pro váš typ vlasů a při mytí nezapomínejte právě na svou ofinu.
  • Používáte často fén nebo žehličku na vlasy? Používejte v tom případě také tepelnou ochranu, abyste minimalizovali poškození vlasů. My jsme si oblíbili ochranný sprej.