Další

Víte, jak správně vařit kávu: 6 způsobů přípravy

Víte, jak správně vařit kávu: 6 způsobů přípravy

Vaření dokonalé kávy je uměním, které vyžaduje pozornost k detailům a správné postupy. Káva není jen nápojem, je to rituál, který může ovlivnit náladu a zážitek. Zde jsou klíčové kroky a techniky, které vám pomohou správně uvařit kávu podle vámi zvolené metody:

Moka konvička

  1. Naplňte spodní komoru čistou studenou vodou těsně pod ventilem.
  2. Vložte jemně mletou kávu do sítka zarovnejte.
  3. Nasaďte horní díl na spodní a pevně uzavřete.
  4. Umístěte konvičku na sporák a zapněte.
  5. Jakmile se začne káva vařit, ztlumte plamen a počkejte, až bude vyčerpána veškerá pára.
  6. Vyjměte konvičku ze sporáku a nechte ji chvilku odpočinout.
  7. Kávu nalijte do šálků a ihned podávejte.

French Press

  1. Ohřejte vodu na správnou teplotu.
  2. Vložte hrubě mletou kávu do nádoby French Pressu.
  3. Přidejte horkou vodu do nádoby, nechte kávu namočit.
  4. Počkejte 4-5 minut, poté stlačte píst dolů, nepoužívejte sílu.
  5. Nalijte kávu do šálků a ihned podávejte.

Automatický kávovar

  1. Naplňte nádobu s vodou do patřičné úrovně.
  2. Nastavte si hrubost mletí kávy.
  3. Zavřete poklop nádoby a zapněte kávovar.
  4. Počkejte, až bude káva připravena, automatický kávovar vás upozorní.
  5. Ihned podávejte.

Aeropress

  1. Připravte jemně mletou kávu a horkou vodu.
  2. Vložte filtr do držáku a namočte jej do horké vody.
  3. Vložte hrubě mletou kávu do nádoby Aeropressu.
  4. Přidejte horkou vodu a promíchejte.
  5. Nasaďte filtr na horní část a přitiskněte na něj píst.
  6. Pomalu stlačte píst dolů, aby káva protekla přes filtr, jakmile zasyčí vzduch, je hotovo.
  7. Nalijte kávu do šálků a podávejte.

Pákový kávovar

  1. Naplňte zásobník vodou a vložte hrubě mletou kávu páky a stlačte ji tamperem.
  2. Páku vložte do hlavy kávovaru.
  3. Vyberte si přípravu kávy a stiskněte .
  4. Počkejte, až bude káva připravena.
  5. Vypněte páku a ihned ji vyčistěte.
  6. Nalijte kávu do šálků a ihned podávejte.

Překapávaná káva

  1. Připravte jemně mletou kávu a horkou vodu.
  2. Vložte papírový filtr do dripperu a umístěte jej na šálek.
  3. Nasypte hrubě mletou kávu do filtru.
  4. Pomalu nalijte horkou vodu přes kávová zrna.
  5. Počkejte, až bude káva připravena a vykapána do šálku.
  6. Vyjměte dripper a papírový filtr a nalijte kávu do šálků.
  7. Ihned podávejte a užívejte si svou kvalitní kávu.