Recepty

Studený oběd do práce: výživný, vyvážený a výborný!

Studený oběd do práce: výživný, vyvážený a výborný!

Pokud se chcete stravovat kvalitně a nemáte v práci k dispozici oběd od zaměstnavatele nebo vás už omrzelo neustálé hledání nových restauracích, které nabízí obědová menu, je domácí příprava obědů skvělou variantů, která vám ušetří spoustu peněz. Připravit si oběd doma vám ušetří i polovinu ceny za porci. A to se rozhodně vyplatí! Ne každý má ale k dispozici možnost ohřevu, a proto je vymýšlení obědů někdy i pěkný oříšek.

Studený oběd do práce

Studený oběd do práce zní sice jako namazaný chleba se šunkou a sýrem, stačí ale trocha času a kreativity a nemusí tomu tak být. Zkuste například tortilly. Kombinace zeleniny, sýru, masa a omáčky chutná skvěle v teplé i studené variantě. Jen pozor na rajčata, která pouští hodně šťávy a vaše tortilla by byla v čase oběda už rozmočená.

Salát je klasika, která nezklame ani neomrzí

Nejpraktičtějším jídlem, který si můžete do práce připravit je samozřejmě salát. Ten ovšem nebývá příliš vyvážený, a je proto při jeho přípravě trošku přemýšlet, aby byl plnohodnotný. Zkuste následující kombinaci a uvidíte, že nebudete litovat.

  • Uvařené těstoviny
  • Rajčata
  • Grilované kuřecí maso
  • Balkánský sýr
  • Olivový olej
  • Dýňová semínka
  • Olivy

Těstoviny uvařte podle návodu, ale dobu vaření určitě nepřekračujte. Rajčata nakrájejte na kostičky. Šťávu z nich můžete nechat přes sítko odkapat nebo rovnou odstranit semínka a ponechat jenom pevnou dužinu, aby vám salát takzvaně „netekl“.

Připravte si kuřecí prsa, okořeňte, na malém množství oleje orestujte a následně nakrájejte na vhodné kousky. Ty smíchejte s těstovinami, přidejte nakrájená rajčata a do směsi navíc nadrobte balkánský sýr.

Podle chuti můžete přidat černé nebo zelené olivy, dýňová či jiná semínka a celou směs pak zakápnout olivovým olejem.