DalšíRecepty

Recept na nejlepší velikonoční nádivku s masem

Recept na nejlepší velikonoční nádivku s masem

Blíží se Velikonoce a s nimi i tradiční rodinné oslavy plné jarních dobrot. Pokud hledáte inspiraci na slavnostní oběd, máme pro vás skvělý tip! V dnešním článku vám totiž představíme výtečný recept na nejlepší velikonoční nádivku s masem, která jistě potěší nejenom vaše chuťové buňky, ale zasytí i celou rodinu. 

Jaké ingredience budou potřeba?

Na velikonoční nádivku s masem je potřeba nakoupit relativně dost surovin. Jmenovitě budete potřebovat 500 gramů hovězího masa, 1 velkou cibuli, česnek, olej, 2 větší mrkve, brambory, petrželku, kořenovou zeleninu dle chuti, vajíčka a 200 mililitrů smetany na vaření. Tím ale seznam potřebných ingrediencí ještě zdaleka nekončí, neobejdete se ani bez hladké mouky, másla, soli, pepře, kmínu, majoránky a 500 mililitrů vývaru.

Jaké maso se hodí do velikonoční nádivky?

Tradiční česká velikonoční nádivka se původně vyráběla ze šesti druhů masa: vepřového, skopového, králičího, jehněčího, kozího a telecího. Avšak k přípravě tohoto receptu se nejvíce hodí vepřového maso. 

Jak začít s přípravou velikonoční nádivky s masem?

Nejprve si připravte maso, omyjte ho pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kousky, a osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidejte na menší kousky nakrájený česnek a krátce osmahněte. K cibuli a česneku přidejte maso a za stálého míchání smažte, dokud není maso z každé strany propečené. Následně přidejte do hrnce nakrájenou mrkev, brambory a kořenovou zeleninu dle výběru. Osolte a opepřete podle chuti.

Jak dokončit přípravu velikonoční nádivky s masem?

V hrnci pak nechte všechny ingredience asi 10 minut dusit, dokud zelenina nezměkne. Mezitím si připravte nádivku. Do větší misky tedy rozklepejte 3 vejce, přidejte smetanu na vaření, 2 lžíce hladké mouky a důkladně promíchejte. Do nádivky přidejte asi 500 ml vývaru a opět důkladně promíchejte, aby nevznikly žádné hrudky.

Směs nádivky dejte k masu a zelenině do hrnce. Přidejte také 2 lžíce másla a dochuťte kmínem, majoránkou a solí a pepřem podle chuti. Hrnec zakryjte a nechte nádivku péct asi 30 až 40 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C. Hotovou nádivku vyndejte z trouby a můžete podávat.