Další

Nejhorší sladkosti: nejíte těchto 5 i vy?

Nejhorší sladkosti: nejíte těchto 5 i vy?

Máte chuť na něco dobrého? Předtím, než se vydáte do obchodu, zjistěte, čím se vyznačují nejhorší sladkosti. Nejen, že si tím ušetříte nějaké ty zdravotní problémy, ale také ušetříte peníze za nekvalitní zboží. 

1. Mají velké množství cukru

Říkáte si, že sladkost by měla obsahovat cukr? Ano, pokud ho však obsahuje extrémní množství, může být sladkost až příliš sladká a může mít nepříjemnou chuť. Navíc, velké množství cukru může v dlouhodobém měřítku některým osobám způsobit zdravotní potíže. Budete-li si pochutnávat na takových cukrovinkách, hrozí vám riziko vzniku cukrovky typu 2, mohou se vám tvořit zubní kazy a další zubní onemocnění. Sladkosti s vysokým obsahem cukru mají také negativní vliv na kardiovaskulární zdraví a způsobují energetické výkyvy.

Sklenice plná kostek cukru.

2. Obsahují umělá sladidla

Některé nejhorší sladkosti jsou vyráběny z umělých sladidel, která mají snížit jejich kalorický obsah. Takovými umělými sladidly může být například sacharin, aspartam nebo sukralóza. Jedná se o látky, které mohou sladkosti dodat chemickou pachuť a citlivějším lidem mohou způsobit alergické reakce. 

3. Jsou nekvalitní

Je-li sladkost vyrobena z levných a nekvalitních surovin, nechutná většinou příliš dobře. Naopak, takové sladkosti chutnají velmi uměle a vašemu tělu nedodají nic, co by potřebovalo. Nekvalitní cukrovinky obsahují nezdravé složky, které nemají žádnou výživovou hodnotu a mohou být příčinou obezity, diabetu a celkového narušení metabolismu. 

4. Při zpracování prošly mnoha fázemi

Na internetu se můžete snadno dovědět, jak konkrétní značky vyrábějí své cukrovinky. Sladkosti, které prošly až příliš mnoha fázemi při zpracování, mohou obsahovat mnoho umělých barviv, konzervantů a jiných přísad, které mohou ovlivnit výslednou chuť a nutriční hodnotu sladkosti

Hromádka vyschlé čokolády.

5. Obsahují mnoho nasycených tuků

Mez nejhorší sladkosti můžeme zařadit cukroviny s vysokým obsahem nasycených tuků. Patří sem například některé druhy čokolád a dezertů, které mohou negativně ovlivnit zdraví srdce. Poohlédněte se raději po sladkostech s nízkým obsahem nasycených tuků.