Horoskopy

Zranitelná znamení: Těmto 3 znamením říkejte věci diplomaticky

Zranitelná znamení: Těmto 3 znamením říkejte věci diplomaticky

Zranitelnost má své silné i slabé stránky. Lidé s citlivou osobností jsou křehcí a lze jim snadno ublížit i zdánlivými drobnostmi. Řadu situací je pro ně těžké zvládnout, a mají tak tendenci se hroutit. Tito lidé pak často hledají útěchu u jiných a nechtějí zůstat sami. Kdo inklinuje ke zranitelnosti nejvíce? Na to znají – ostatně jako téměř vždy – odpověď hvězdy.

Štír (23. 10. – 22. 11.)

Štíři se ze všeho nejvíc bojí zrady. Mají tak tendenci nechávat si své nejhlubší a nejintimnější pocity a myšlenky pro sebe. Pokud totiž svou důvěru svěří nesprávné osobě, trvá jim celou věčnost, než se někomu dokáží znovu otevřít. Podobně zranitelní se pak cítí také ve vztahu. Štíři jsou obecně empatická stvoření, která svá srdce otevírají zřídka, ale když už, tak dokořán. Snaží se vyhýbat se zbytečným konfrontacím, které by jim mohly ublížit. To z nich ale bohužel mnohdy činí samotáře stranící se společnosti.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Potlačování emocí u Kozorohů spolu s jejich velmi praktickým přístupem k životu ukazuje, jak moc se toto znamení necítí dobře s tím, když se otevře jiným. Tomu se však ne vždy vyhnou, jelikož se rádi ve společnosti vystavují na odiv, a jsou tak obklopeni nejrůznějšími lidmi. Když ale dojde na city, mohou se ukázat jako neuvěřitelně stydliví a nesmělí. Je tedy nutné nenutit Štíry opouštět svou komfortní zónu, a předejít tak jejich přílišné zranitelnosti a vystavení nepříjemným až negativním emocím.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou známí pro svou nenávist vůči konvencím, ještě jednu vlastnost však nesnáší o něco více, a sice zranitelnost. Svá srdce vystavují na dlaň jen neradi, a ve skutečnosti jej ukrývají hluboko uvnitř. Jejich Achillovou patou je pak jednoduše jejich samotná povaha, tedy momenty, kdy jsou skutečně sami sebou. Nemají potřebu zapadnout mezi ostatní, i když by jim trocha socializace určitě neuškodila, a někdy dokonce prospěla. Právě proto tedy nedokáží příliš dobře přijímat kritiku. Při komunikaci s Vodnáři tak našlapujte opatrně a nesnažte se tlačit na pilu. Pokud se stanete součástí jejich života, přijmou vás a nebudou mít obavu vám ukázat, jací jsou doopravdy uvnitř.