Krása a módaMóda

Nejhezčí dámské kabáty: 5 tipů, které vás zaujmou

Nejhezčí dámské kabáty: 5 tipů, které vás zaujmou

Mezi nejhezčí dámské kabáty letos patří kabáty klasické, vyrobené z kvalitních materiálů. Trendy jsou kabáty vlněné nebo kašmírové. V následujícím článku vám však ukážeme 5 různých kabátů, které během letošní zimy můžete obléknout. Určitě si vyberete.

1. Dlouhý černý kabát

Na přehlídkových molech jsme letos mohly vidět záplavu dlouhých černých kabátů, které modelkám sahaly až po kotníky. A právě takový kabát můžete obléknout i vy. Pokud je na vás černá moc tmavá, zkuste šedou.

2. Barevný kabát

Chcete-li trochu rozbít nudu a šeď zimních dní, sáhněte po kabátu barevném. Nosí se červená, modrá i žlutá. Kabáty výrazných barev doporučujeme ladit s jednoduchými kousky v tlumených barvách.

3. Kabát s páskem

Ženy, které jsou menšího vzrůstu nebo mají pár kilo navíc, by měly volit klasické střihy kabátů s páskem. Dlouhé kabáty malým ženám nesluší, jsou v nich zbytečně utopené. Oversized modely se zase nehodí pro baculky, zbytečně jim přidávají kila. Zavazovací „županové“ střihy jsou oproti tomu vhodné pro všechny typy postav.

4. Vlněný kabát

Ať už si pořizujete kabát jakékoliv délky nebo střihu, soustřeďte se na to, aby byl vyroben z kvalitního materiálu. Polyesterové kabáty jsou zcela nevhodné, protože vás nezahřejí. Určitě tedy vybírejte kabát vlněný nebo například kašmírový.

5. Umělá kožešina

Toužíte-li po extravaganci, kupte si kabát z umělé kožešiny, nikoliv z kožešiny pravé. Proč? Prada, Gucci i Burberry také na podzim prezentovaly syntetické verze kožešin, nikoliv kožešiny pravé.

V případě kabátu z umělé kožešiny pečlivě vybírejte kousky oblečení, které si ke kabátu vezmete. Dbejte na to, aby váš outfit nebyl překombinovaný a nepůsobil nevkusně.