Krása a módaMóda

Nejhorší zimní boty pro rok 2023 a 2024: Které to jsou?

Nejhorší zimní boty pro rok 2023 a 2024: Které to jsou?

Existují nepochybně typy bot, které už dávno vyšly z módy. Na ty vás samozřejmě upozorníme. Mnohem větším nešvarem českých žen jsou ale boty, které dámy obouvají k nevhodnému oblečení. Ukážeme vám, čemu se při stylingu rozhodně vyhnout.

Boty, které jsou už dávno OUT

Pokud nechcete působit jako z minulého století, určitě nechte doma válenky. Nevypadají hezky, ženám nesluší a většina dam v nich nepěkně šmajdá. Zadní část boty se totiž často hroutí, bortí a krabatí.

Doma nechte i sněhule (pokud tedy nejste na horách a nejdete bobovat). Sněhule se rozhodně nehodí do města a už vůbec nejsou vhodnou obuví k sukni nebo šatům.

Kotníkové boty a styling

Oblíbenou zimní obuví jsou kotníkové boty. Nosí se boty kožené, černé i hnědé, boty na zip, šněrovací boty i chelsea boots. Kotníkové boty dámy často kombinují s kalhotami a konce nohavic zastrkávají do bot. Je to však chyba. Nohy pak působí kratší a silnější. Mnohem lépe tedy uděláte, pokud nohavice v dolní části trochu ohrnete.

Speciální tip pro vás: Slim a skinny modely kalhot můžete klidně nosit zastrčené v kotníkových botách. Hodí se také ke kozačkám. Takže pokud nechcete kalhoty ohrnovat, vyřaďte ze svého šatníku kalhoty rovného střihu a kalhoty, které se směrem dolů rozšiřují.

Kozačky nad kolena

Kozačky nad kolena (neboli tzv. over knee boots či mušketýrky) si můžete dovolit pouze v případě, pokud máte opravdu štíhlé nohy. Tyto boty k sobě totiž přitahují hodně pozornosti. Pokud máte silnější stehna, krátké nohy a nebo pár kilo navíc, napáchají tyto boty více škody než užitku. Veškeré nedostatky jen zvýrazní, vy nebudete vypadat sexy, ale spíše jako kocour v botách.

Speciální tip pro vás: Nemáte-li dokonalou postavu, kupte si raději klasické kozačky pod kolena.