Krása a módaMóda

Krásné účesy pro málo vlasů: tyto 3 zakryjí nedokonalosti

Krásné účesy pro málo vlasů: tyto 3 zakryjí nedokonalosti

Vlasy jsou korunou krásy. A to platí ve všech případech. Ať už se pyšníte hustou lví hřívou nebo řidšími vlasy. Vzhledem k tomu byste měli volit středně dlouhé účesy, mezi které patří vlčí střihy, ofiny na bok nebo středně dlouhé boby. Výčet účesů pro málo vlasů je ale mnohem delší. A my pro vás máme tipy na tři nejvíc trendy účesy.

Box bob

Pokud dáváte přednost kratším účesům, požádejte svého kadeřníka o box bob. Kadeřníci tomuto účesu přezdívají „nový facelift pro vaše vlasy“ a při pohledu na množství fotek není těžké pochopit proč. Tupý tvar tohoto střihu poskytuje maximální váhu a zároveň se snadno upravuje. Délku můžete upravit tak, aby sahala k bradě nebo k ramenům, ale stylisté obecně doporučují u tohoto střihu jít zlatou střední cestou, která zajistí, že vaše délka bude dokonale symetrická. Pokud máte opravdu málo vlasů, můžete také požádat svého stylistu, aby přidal několik texturovaných konců pro dokonalé zakončení.

Právě díky textuře váš účes získá větší objem a vlasy budou působit hustěji. Krom toho je box bob účes, který je tu s námi už několik let a nevypadá to, že by se na něj mělo v nejbližší době zapomenout.

Upnutý drdol

Pokud jde o účesy pro řídké vlasy, měkké a vzdušné účesy vám pomohou dosáhnout lehkého vzhledu s přidanou pevností. Objem ale také vlasům dodáte, když je před stažením do drdolu nebo vysokého culíku vpředu natupírujete. Doplňky jako šátky, sponky a výrazné spony jsou dalším snadným způsobem, jak dodat vlasům plnější a hustší vzhled. Pokud preferujete spíše romantičtější vzhled, zkuste vytáhnout několik pramenů a nechat je splývat po obličeji.

Najednou nebudete působit tak drsně, jako kdyby byly vlasy kompletně svázané, ale i těch pár pramenů vás dokáže omladit.

Clavicut

Clavicut je přesně takový účes, který líbá klíční kost. Je (překvapivě) bez vrstev a hodně tupě střiženy. Střední délka tak umožňuje experimentovat s kratšími vlasy bez příliš dramatického střihu a je dostatečně krátká na to, aby prošla jako lob, ale dostatečně dlouhá na to, aby se dala nosit v culíku.

Díky spodní části vlasů navlněné pod horní část je tento nenáročný styl ideální pro nadcházející sezónu. Tento účes je jemný, lesklý a pohyblivý, s trochou textury a volnosti, což je v poslední době velice žádané. Clavicut si navíc oblíbila řada celebrit, mezi které patří například Taylor Swift, Hailey Bieber, Kristen Bell nebo Jennifer Lopez.