Krása a módaMóda

Podzimní bundy pro plnoštíhlé: nejlepších 5 modelů

Podzimní bundy pro plnoštíhlé: nejlepších 5 modelů

Výběr podzimního oblečení by měl být řešen především tak, aby se v něm člověk cítil pohodlně, což pro bundy platí dvojnásob. Podzimní bunda nebo kabát představují jeden z nejčastěji nošených kusů oblečení, jelikož v něm trávíme prakticky veškeré chladnější podzimní dny, ale také téměř celé jaro, jelikož mají obě roční období obdobné teplotní i srážkové profily. Z tohoto důvodu by také měla splňovat vedle elegance a stylu také několik dalších důležitých specifik, jež je nutné vzít v úvahu i v případě, že patříte mezi plnoštíhlé. Jak tedy přistupovat k volbě vhodné podzimní bundy?

Jak vybírat podzimní bundu pro plnoštíhlé

Základním parametrem při výběru podzimní bundy by měl být především komfort. To znamená, že svou volbu byste primárně měli založit na tom, jak se v dané bundě cítíte, tedy zda vás dostatečně hřeje, zahaluje a je vám příjemný její materiál. Pokud jste plnoštíhlá a chcete v bundě vypadat stylově, měla byste dále přemýšlet také o tom, jaký styl zvolíte – rozhodně se vyhýbejte neforemným nebo velmi rovným modelům, vyvarovat byste se měla také bundám a kabátům s přílišnou délkou, a pokud máte objemnější hrudník, volte raději jednoduchou vrchní část bez kapuce či klopy. Zde je 5 modelů, které vám rozhodně budou slušet.

Košilová bunda

Jedná se o středně dlouhou bundu ve výrazných vzorech, jež se často používají na klasické flanelové košile. Právě velké výrazné vzory či zvláštní barvy vám mohou pomoci odvést pozornost od nedostatků vaší postavy a výborně se kombinují především s kalhotami či jednobarevnými šaty.

Prošívaná bunda

Prošívané bundy jsou aktuálně velmi módní, a navíc momentálně k dostání také v trendy metalických odstínech. Na plnoštíhlou postavu se rovněž hodí spíše trochu delší modely (pod hýždě), které jsou opatřeny páskem. Zvýraznění pasu může velmi dobře opticky tvarovat postavu.

Trenčkot

Kratší kabát s páskem je trendem letošního podzimu (a zřejmě jej budeme vídat ještě dlouho). Volit jej můžete v klasických barvách, nemusíte se však bát s barvami experimentovat, výrazné a syté barvy přitahují pozornost a dobře maskují nedostatky.

Koženková bunda

Pokud chcete o něco stylovější vzhled, můžete zvolit bundu koženkovou, a to jak v kratším provedení, které vám pomůže zvýraznit pas, tak v delším s páskem. Výhodou tohoto typu bundy je velmi snadné kombinování prakticky s jakýmkoliv typem oblečení. Vhodné jsou jak koženkové bundy v bledých, tak v tmavých odstínech.

Kožená bunda s nádechem retro stylu bude v kurzu

Kratší kabát

Jako vhodný svršek do chladnějšího počasí si nakonec můžete vybrat i kabát – volte však raději kratší varianty, ideálně s jednoduchou klopou (máte-li větší dekolt) a rozhodně se nemusíte omezovat pouze na černou variantu.