Krása a módaPleť

Micelární voda škodí? Důležité informace, které vás překvapí

Micelární voda škodí? Důležité informace, které vás překvapí

Zvykli jsme si používat make-up a odličovat se denně různými způsoby. Před několika lety však zažily obrovský boom ve světě micelární vody a není se čemu divit! Odlíčení micelární vodou je tak snadné, rychlé a praktické… Jak to s nimi je ale doopravdy? Neškodí naší pleti více než je zdrávo?

Proč jsme podlehli kouzlu „micelárek“

Zmíněný boom micelárních vod byl zcela logický, protože se najednou na kosmetickém trhu objevila odličovací voda, která dokáže z pleti „šetrně“ odstranit make-up několika jemnými tahy vatového tampónku. Nejen že odstraní běžné líčení, dokonce také zcela bez problému z tváře odstraní také voděodolný make-up nebo řasenku.

Nepřipadá vám však ta lehkost a rychlost smytí make-upu poněkud zvláštní? Možná totiž právě v jednoduchosti micelárních vod nebude krása, nýbrž prokletí.

S make-upem odstraní micelární voda také kožní buňky

Pokud roky používáte micelární vodu a všimli jste si začínajících (nebo vleklých) problémů s pletí, věřte tomu, že to má pravděpodobně souvislost se způsobem, jakým si denně odličujete make-up. Micelární voda je totiž plná micelů, což jsou látky, které odpuzují vodu a přitahují nečistoty, které následně jemným tahem odstraníte z vašeho obličeje. Bohužel však mizí také přirozený biofilm vaší pokožky…

Dermatitidy, akné a další kožní potíže

Jestliže marně hledáte příčinu vaší dermatitidy, akné a dalších kožních problémů, podívejte se, s čím se denně odličujete. Pokud je to micelární voda, měli byste přestat, protože může být pravděpodobně původcem vašich potíží.

S každým tahem odličovacího tampónku totiž micely obsažené v micelární vodě ztenčují vaší pokožku obličeje a narušují přirozený biofilm kůže. To znamená, že časem vaše pleť může začít strádat a projevuje se to právě kožními problémy, protože tenká pleť = citlivá, vysušená a náchylná k vlivům vnějšího prostředí.