Vlasy

Barva na vlasy platina: 4 typy lidí, kterým opravdu sluší

Barva na vlasy platina: 4 typy lidí, kterým opravdu sluší

Platina má ve světě barvení vlasů zvláštní místo Její éterický a zářivý vzhled může každé ženě skoro bez námahy dodat šmrnc a sofistikovanost. Ne každý však může tento odvážný a velmi světlý odstín nosit. V tomto článku prozkoumáme, co je to platinová blond, komu nejlépe sluší a jak této úžasné barvy vlasů dosáhnout a udržet ji.

Co je platinová blond?

Barva na vlasy platina je výjimečně světlý odstín blond, který téměř hraničí s bílou. Jedná se o chladný odstín, který lichotí jedincům s chladnými podtóny pleti. Ve světě vlasového stylingu však existuje několik podobných odstínů, proto je dobré se s rozdíly mezi nimi seznámit.


Platinová BlondKouřová BlondIcy Blond
OdstínExtrémně světlý, téměř bílýSvětlý s popelavým nádechemPodobný platinové, se stříbrným leskem
Náročnost na údržbuVysokáStředníStřední
Riziko poškození vlasůVysokéStředníStřední
Výrazné kontrastyAnoNeNe
Může udělat pleť matnouAnoNeNe

Komu sluší barva na vlasy platina ?

Platinová blond je odvážná a kontrastní barva vlasů, která upoutá pozornost. Hodí se zejména pro jedince se světlejší pletí a chladnými podtóny.

  • Světlá pleť: Těm, kteří mají světlou pleť, může platinová barva vlasů s tváří krásně kontrastovat a působit dramaticky a přitažlivě.
  • Přírodní blondýnky: Pro osoby s přírodními blond vlasy bude přechod na platinovou barvu snazší, protože základní barva již patří do blond spektra.
  • Tmavé obočí: Platinová barva je sice podle rozšířených názorů vhodná pouze pro osoby se světlým obočím, ale dokáže vypadat úžasně i na osobách s tmavším obočím (pravidelně ji nosí třeba Kristen Stewart).
  • Dobrodružné duše: Platinové vlasy nejsou jen barvou, ale i výrazem. Je ideální pro ty, kdo chtějí vyniknout a vyzařovat sexy a sebevědomé chování.

Výzva pro údržbu

Platinová blond je vskutku ohromující volba, ale přináší s sebou i řadu problémů:

  • Poškození vlasů: Proces odbarvování, který je pro platinovou barvu vlasů nutný, může vlasy velmi poškodit. Proto musíte investovat do hloubkové péče a pravidelně používat hydratační vlasové přípravky.
  • Citlivost pokožky: Použití peroxidu při bělení může někdy vést k podráždění pokožky hlavy. Vždy se doporučuje provést náplasťový test.
  • Odrůstání kořínků: Vzhledem k tomu, že platinové vlasy jsou vysoce kontrastní barvou, může být odrůstání kořínků poměrně nápadné. Pro udržení stálé barvy je nutná častá úprava.