Další

Letní dovolená pro seniorky: Co ještě stihnete?

Letní dovolená pro seniorky: Co ještě stihnete?

Osoby důchodového věku dávají přednost dovolené, která je v kratší vzdálenosti a kde teploty nejsou tak vysoké. Kam se tedy vypravit a jaká místa stihnete navštívit?

Bulharsko

Bulharsko je dovolenková destinace, která se těší stále velké oblibě. Vyhledávanými oblastmi jsou třeba Primorsko nebo Slunečné pobřeží.

Primorsko

Do této oblasti jezdí velké množství Čechů, takže se zde snadno domluvíte. Některé restaurace mají dokonce jídelní lístek i v češtině.

Letecky cesta trvá do této oblasti necelé dvě hodiny a transferu z letiště se také obávat nemusíte, neboť překonáte vzdálenost jen asi 50 kilometrů. Podnebí i teploty jsou zde velice příjemné a snesitelné. Naleznete zde vše potřebné k pohodové a ničím nerušené dovolené a k odpočinku přímo zvou dvě místní pláže. I ceny jsou zde příznivé. Pochutnat si můžete na místních specialitách.

Slunečné Pobřeží

I tato oblast není od nás tak vzdálená. Čekají zde na vás prosluněné pláže, které mají pozvolný vstup do moře. I zde si vystačíte s češtinou a nebudete potřebovat žádný světový jazyk. Pochutnáte si na specialitách místní kuchyně. Patří mezi ně různé pokrmy připravované z mletého masa, zeleninové saláty a lahodné víno. Za návštěvu stojí historický Starý Nesebar nebo lázeňské letovisko Albena.

Itálie

Také Itálie patří mezi stálice turistického ruchu. Nechcete-li se vydávat na dovolenou letadlem, její severní oblasti jsou dobře dostupné i autobusem nebo autem. Jinak cesta letadlem trvá necelé dvě hodiny a transfery z letiště netrvají také moc dlouho.

Milovníky historie nadchnou Řím, Benátky či Florencie. Chcete-li zažít příjemnou atmosféru, vydejte se na některý z jejích ostrovů.

Sicílie

Ideální volba jak pro milovníky lenošení na pláži, tak pro aktivní turisty. Na ty zde čekají kouzelná příroda, ale i historické a architektonické památky. Nemáte-li rádi vysoké teploty, vyhněte se návštěvě během letních měsíců.

Sardinie

Tento kouzelný ostrov nabízí to nejlepší z celé Itálie. Sardinie patří mezi vyhledávané středomořské ostrovy a to díky svým kouzelným plážím, čilému kavárenskému ruchu, charismatickým letoviskům a velkému množství památek. Rozhodně ochutnejte speciality místní kuchyně mezi něž patří nejen pizza, ale i ryby upravované na různé způsoby, těstoviny a chybět nesmí ani lahodné víno.