Krása a módaMóda

Dámské oblečení z Německa: 5 největších

Dámské oblečení z Německa: 5 největších

Dámské oblečení z Německa. Tato věta má v sobě punc určité kvality. Také máte pocit, že to, co je německé, je také velmi kvalitní? Někdy to pravda být může, jindy nemusí. Víte ale, které módní značky jsou vlastně německé?

Adidas

Jedním z vůbec největších německých producentů dámského oblečení je sportovní a lifestylová značka Adidas. Firma byla založena už v polovině 20. let minulého století a v roce 1949 došlo k jejímu přejmenování právě na Adidas.

Camel Active

Značka Camel Active je sice německá módní značka, její vznik je ale překvapivě spojen s americkou tabákovou společností. Dnes v jejich nabídce najdete dámské, pánské i dětské kolekce, které využijete zejména v přírodě. Jedná se totiž o funkční prádlo.

Engelbert Strauss

Jelikož je značka Engelbert Strauss zaměřena především na pracovní oděvy a v jejich katalozích najdete mnoho sexy dřevorubců, v nabídce mají i dámské oblečení. Z Německa, kde firma vznikla už v roce 1948, se rozšířila do mnoha dalších zemí včetně České republiky.

Hugo Boss

Hugo Boss je nechvalně známý pro svou činnost za druhé světové války, kdy měl na starost uniformy pro členy SA a HJ. Později také oblékal vojáky Wermachtu a SS. Dnes má Hugo Boss celkem pět „oddělení“, která jsou určená pro dámy i pány, na volný čas, pro mladé nebo na golf.

New Yorker

Se sítí obchodních domů New Yorker zabloudíme do levnějších vod. V České republice najdeme mnoho obchodů nesoucí tento název. Tamní pánské i dámské oblečení z Německa sice pochází, ušito ale bylo obvykle bylo v zemích třetího světa. Oproti předchozím značkám se často nejedná o nijak extra kvalitní produkty.

A další…

Mezi německými módními značkami nelze nezmínit sportovní oblečení Puma a Reusch, ani značky s širokou nabídkou dámského oblečení Seidensticker, Takko a Zalando.