Krása a módaMóda

Rovné šaty pro plnoštíhlé: 4 nejlepší tipy pro výběr

Rovné šaty pro plnoštíhlé: 4 nejlepší tipy pro výběr

Čekají vás společenské akce a zrovna máte chuť si vzít na sebe šaty? Níže jsme vám velmi podrobně sepsali tipy podle čeho šaty vybírat.

Vhodné střihy rovných šatů

A-liniové šaty jsou užší v oblasti ramen a postupně se rozšiřují směrem dolů. Tento střih opticky prodlužuje siluetu a skrývá širší boky a stehen. Další přívětivý střih je princeska. Má srdcový nebo přiléhavý korzet, který vede ke skvělému vyzdvihnutí poprsí a následně se rozevírá směrem dolů. Šaty v empírovém střihu mají pod prsy vytažený pas a od pasu pak šaty volně padají směrem dolů. Tento střih zdůrazňuje horní část těla a skrývá břicho a boky.

Vhodná délka

Obvykle končí v místě, kde se nohy zužují, například nad koleny nebo na kotnících. Dlouhé šaty mohou opticky zkracovat postavu, zatímco příliš krátké šaty přidají nežádoucí důraz na dolní část těla. Celkově platí, že délka šatů by měla být taková, abyste se v nich cítila pohodlně a sebevědomě.

Výběr látky

Při výběru látky se zaměřte na materiál, který hezky padne a nestahuje se kolem problematických oblastí. Elastické materiály často poskytují pohodlí a přizpůsobí se tvaru těla. Je důležité vybrat látku, která bude lichotit postavě a přispěje k celkovému vzhledu šatů, které vás budou skvěle doplňovat.

Barvy a vzory

Vždy zvažte barvy a vzory, které lichotí vaší postavě. Černá, tmavě modrá, tmavě hnědá a šedá jsou vždy elegantní a zkombinují se snadno s dalšími kousky šatníku. Zároveň tmavší barvy mohou opticky zeštíhlovat postavu a skrýt nežádoucí partie. Menší vzory, jako jsou drobné květiny nebo tečky, vytváří jemný a elegantní vzhled. Pruhy ve střední velikosti jsou obvykle výhodnější než široké.

Doplňky

  • Výrazné náhrdelníky a náušnice lákají pozornost směrem nahoru a odvádí ji od spodní části těla.
  • Volte středně velké kabelky, které nejsou ani příliš malé, ani příliš velké. Kabelka v kontrastní barvě může přidat zajímavý akcent k jednoduchým šatům.
  • Zvolte boty s vyšším podpatkem nebo klínovými podpatky, které opticky prodlouží nohy a dodají postavě štíhlejší dojem.