Krása a módaMóda

Šperky pro důchodce: Decentntní ozdoby pro rok 2023

Šperky pro důchodce: Decentntní ozdoby pro rok 2023

Výhodou šperků je skutečnost, že nejsou nijak limitovány věkem svých nositelů. Díky nim podpoří svou přirozenou krásu dívka, žena středního věku i starší dáma. Šperky pro zralé ženy vynikají nadčasovým stylem a elegantním provedením. Které decentní ozdoby jsou trendy v roce 2023? 

Decentní přírodní perly

Perly jsou mezi šperky módní stálicí, která se v poslední době těší přízni napříč všemi věkovými skupinami. Letošní léto jsou v popředí, přírodní tvarově různé perly a naopak syntetické, dokonale tvarované kousky ustupují. Velmi decentně a přitom stylově působí řetízkové náhrdelníky s perlami nebo visací perlové náušnice. 

Luxusní třpyt diamantů

Diamantové šperky jsou příkladem doplňků, které dodají jiskru do tváře dívce, stejně tak jako zralé ženě. Diamantový třpyt přináší nádech sofistikovanosti, elegantnosti a luxusu. Nadčasovým stylem jsou především diamantové prsteny, náušnice a tenisové náramky.

Stylové delší náhrdelníky

Krátké náhrdelníky preferují spíše mladší ročníky. Na starších dámách mohou působit nevkusně a navíc přitahovat pozornost na problematickou partii brady a krku. Stylový šperk v délce pod klíční kost vám dodá šmrnc a zaujme každého kolemjdoucího.

Nápadité smíšené kovy

Dalším letošním trendem, který skvěle lichotí i starším generacím, jsou nápadité šperky ze smíšených kovů. Módní jsou především netradiční kousky s květinovými nebo abstraktními vzory a tvary.

Svěží barevné šperky

Od náušnic, přes náramky až po brože – všechny šperky letos zaplavila vlna svěžích barev. Nebojte se proto experimentovat s barevnými kameny a jinými materiály. Barvy se k létu skvěle hodí a působí mladistvým dojmem.

Jak nosit šperky ve vyšším věku?

Zde je pár tipů pro nošení šperků v roce 2023:

  1. Jednoduchost na prvním místě – pro běžné denní nošení si vyberte ze své sbírky jen pár kousků, jeden náhrdelník, náušnice a prsten působí šmrncovně a mladistvě narozdíl od vzhledu ala “chodící šperkovnice”.
  2. Volte šperky podle oblečení – méně křiklavé oblečení dolaďte výrazným šperkem, naopak výrazné oblečení zmírněte minimalistickými doplňky.
  3. Slaďte šperky s barvou své kůže – k teplému tónu pleti volte žluté nebo růžové zlato a kameny v zemitých odstínech (červená, žlutá, růžová a zelená); chladný odstín pleti nejlépe podpoří stříbro, platina či bílé zlato v kombinaci s modrou, fialovou nebo zelenou; majitelky neutrálního odstínu pleti mají štěstí, protože jim zpravidla lichotí všechny barvy.