Krása a módaMóda

Letní móda pro ženy nad 50: Co letí v srpnu?

Letní móda pro ženy nad 50: Co letí v srpnu?

Nenechte se zaškatulkovat mezi usedlé dámy! Sledujte nejnovější trendy a buďte stylová i na konci léta. Ze je výběr nejlepší srpnové módy pro padesátnice.

Módní barvy rozzáří každý šatník

Mnozí módní stylisté radí zralým dámám sladit šatník do neutrálních a přirozených odstínů. Je sice pravda, že tyto barvy působí vždy elegantně a snadno se mezi sebou kombinují, ale léto si žádá změnu. Letní móda je především o výrazných barvách a pestrých vzorech, ze kterých vyzařuje dobrá nálada. Vyzkoušejte odstín viva magenta, barvu roku 2023, případně oranžovou, červenou, středně zelenou, žlutou barvu nebo kobaltovou modř. 

Maxi šaty zajistí elegantní vzhled

Padesátnice, které si chtějí užít druhou půli léta v stylovém letním outfitu, by měly vsadit na dlouhé šaty. Model vám zajistí nadčasový elegantní vzhled a zároveň pohodlí. Vybírat můžete z řady rozmanitých střihů, materiálů i vzorů. Dejte přednost příjemným vzdušným materiálům a svěžímu stylu. Zkuste například letos velmi módní květinový vzor, nadčasové puntíky nebo zajímavý jednobarevný model. Šaty doplňte pohodlnými sandály, slunečními brýlemi s kovovými obroučkami a slaměnou kabelku. 

Palazzo kalhoty lichotí každé postavě

Už jste slyšela o palazzo kalhotech? Pokud ne, je právě nejvyšší čas. Tyto kalhoty vynikají lichotivým střihem se širokými vzdušnými nohavicemi, které zakryjí případná širší stehna. Navíc jsou maximálně pohodlné i v parných letních dnech. Palazzo jsou dostupné v mnoha stylech – jednobarevné, potištěné, dlouhé i zkrácené. Pro vyvážení širokých nohavic, kombinujte kalhoty s upnutějším topem. Perfektně poslouží například obyčejné tílko, které vám dodá ležérní vzhled. Elegantního outfitu snadno docílíte decentní halenku. Palazzo doplňte sandály, espadrilkami, pohodlnými slip-ony nebo balerínkami.

Košilové šaty jako sázka na jistotu

Zralé dámy po celém světě si oblíbily ležérní košilové šaty. Skvěle totiž maskují problematické partie bříška i boků, jsou super vzdušné a neomezují v pohybu. Mohou být v maxi i midi délce a v mnoha materiálech, jako je příjemná bavlna, len nebo džínovina. Ke košilovým šatům obujte bílé tenisky, sandály nebo pohodlné nazouváky. 

Ať už si zvolíte košilové šaty, nebo jiný model, nezapomeňte jej doplnit stylovým kloboukem, který vás ochrání před letním sluníčkem.