Krása a módaMóda

Komu sluší černá: Informace 2024

Komu sluší černá: Informace 2024

Černá barva patří mezi osvědčené klasiky, které nikdy nezklamou. Chybou by však bylo myslet si, že také nenadchnou, protože opak je pravdou. Komu tedy černá barva sluší, komu ne a jaké jsou nejlepší kombinace s ostatními barvami?

Oblíbená černá

Proč patří právě černá barva mezi ty úplně nejoblíbenější? Může to být tím, že je skvěle kombinovatelná s ostatními barvami nebo pro svou univerzálnost a originalitu. Černá barva má taky schopnost skvělého optického klamu, díky čemuž dokáže zúžit jakoukoliv postavu, čehož je hojně využíváno mezi plnoštíhlými ženami i muži.

Kdo by se měl černé barvě vyhnout?

Říká se, že černá barva sluší každému, nemusí to však být zcela pravdou, protože lidé s příliš světlou pletí se v černé nemusí cítit komfortně. Proč? Může způsobit nežádoucí kontrast, který jde ruku v ruce s tvrdým vzhledem.

Oblékat se do černé barvy také nemusí být dobrý nápad v létě, protože černá přitahuje více tepla a můžete se v ní cítit nepohodlně.

Komu sluší černá barva?

Každé ženě i muži, kteří se v ní budou cítit dobře a sebevědomě. Nezáleží na tom, kolik vám je let nebo zda se chystáte na ples či do práce.

Jak černou barvu kombinovat?

Nejdůležitější však bude kombinace s ostatními barvami. Jak na to?

  • černá v kombinaci s bílou vytvoří elegantní, klasický a čistý vzhled, zatímco šedá a černá vytváří jemný a sofistikovaný vzhled, který můžete nosit na libovolné události
  • pokud toužíte po slavnostnějším outfitu a černou nechcete vynechat, zvolte metalické barvy jako doplněk k černým šatům – zlaté nebo stříbrné lodičky na podpatku budou vypadat prostě fantasticky a „rozbijí“ přízemní černou barvu
  • k černým legínám vyzkoušejte topy a halenky v pastelových barvách, které budou příjemným crazy útěkem z elegantní černé a myslete na to, že černá barva oblečení si také perfektně rozumí s džínovým materiálem, a proto toho využijte a oblečte si k džínovou bundičku nebo džíny v kombinaci s černým topem