Krása a módaMóda

Severské značky oblečení, které v roce 2024 prostě chcete!

Severské značky oblečení, které v roce 2024 prostě chcete!

Seveřani jsou zvyklí na každodenní pobyt venku navzdory nepříznivému počasí. A proto na něj musí být náležitě vybaveni. Kvůli vysokým nárokům jsou severské značky oblečení tím nejkvalitnějším, co můžete pořídit. Skvělé nadčasové střihy a funkční materiály rozhodně stojí za každou korunu, kterou do nich investujete. A připravte se, že jich nebude právě málo.

Fjällräven

Značka Fjällräven je známá především díky svým typickým barevným batohům s liškou ve znaku.Vznikla už před více než šesti dekádami a stojí za ní Åke Nordin. Důraz je kladen zejména na nadčasový design, kvalitu, dlouhou výdrž oblečení a udržitelnost při výrobním procesu. Tyto hodnoty mají ostatně severské značky oblečení velmi často společné. Za kousky od značky Fjällräven sice zaplatíte nemalé částky, odměnou vám ale bude kvalitně zpracované oblečení. Syntetické materiály na jeho výrobu jsou často získávány recyklací a odolají snadno větru i dešti.

Vila

V nabídce skadinávské značky Vila najdete všechno od kalhot až po teplé bundy. Tato značka se zaměřuje výhradně na ženy a modely jsou navrženy tak, aby každé nositelce perfektně padly. I proto vedle klasické kolekce najdete ty speciální, které jsou určeny ženy s menší postavou (petit) nebo ženám vysokým (tall). V porovnání s jinými severskými značkami je Vila poměrně levná a cenově se pohybuje někde mezi H&M a Zarou.

Brynje of Norway

Znáte merino? Pokud ne, děláte obrovskou chybu! Merino je naprosto dokonalý materiál. Vlna s perfektními termoregulačními vlastnostmi, která v zimě nádherně hřeje, ale v létě brání děťátku v přehřívání. A právě další značka Lillelam se specializuje na špičkové spodní prádlo z merino vlny. Kousky jsou sice o něco dražší než klasické bavlněné, jejich teplotní vlastnosti jsou však neporovnatelné.