Krása a módaMóda

Nejmodernější boty: Jaké vybrat 2023

Nejmodernější boty: Jaké vybrat 2023

Nová sezóna je v plném proudu a trendy v obuvi pro rok 2023 jsou ideálním způsobem, jak svůj nynější vzhled aktualizovat. V nabídce nejnovějších trendů je řada stylů, z nichž si vybere zcela jistě každá žena. Jaké botky by vám tedy neměli v botníku chybět?

Ostré špičky

Pokud pozorujete pravidelně módní trendy nebo módní přehlídky tak jako my, pak jistě víte, že v posledních několika sezónách a kolekcích vládly hranaté špičky. Pro rok 2023 návrháři špičky zostřili a experimentují se siluetami ve stylu osmdesátých let. Vysoké, nízké nebo kotníkové – na tom nezáleží! Jedno z pravidel současných trendů zní: hlavně špičatě!

Baleríny

Dalším z módních trendů jsou balerínky. Mladší ročníky si možná už všimly, že trend Barbiecore střídá aktuálně Ballerinacore. Díky značkám Miu Miu a The Row byly balerínky jedním z největších trendů v obuvi  už loni. A pokud jste do nich investovali už tehdy, jistě vás potěší, že se drží i v roce 2023, a to v podobě saténových a sametových materiálů.

Tenké podpatky

Boty na platformě už několik let zadupávají konkurenci do země, ale konečně se našel nový trend: boty na úzkém podpatku. V roce 2023 budou elegantní černé kožené kozačky na podpatku nejoblíbenější botou na nohou každého z nás. Klíčem k tomuto trendu je praktičnost. To znamená, že samotná výška podpatku by neměla být vůbec vysoká!

Fotbalové tenisky

Nemusíte mít v úmyslu nosit tyto tenisky na sport. Ony jsou totiž ideální pro každodenní nesportovní použití. Pokud nám nevěříte, pak vás možná přesvědčí modelka Bella Hadid, která byla párkrát spatřena s teniskami Adidas Samba!  Pokud jde o styling, tenisky zkombinujete s vyššími ponožkami.

Boty na klínku

Že se nemůžete rozhodnout mezi botkama na platformě nebo jehlami? A co takhle volit zlatou střední cestu ve formu klínku? Ten buď milujete nebo nenávidíte. Jedno je ale jisté, značky jako Bottega Veneta, Ports 1961 a Masha Popova je zařadily hned do prvního tábora. A pokud byste se báli toho, zda si v nich nezlomíte nohu, nemusíte. V botách na klínu se totiž velice dobře chodí.

Běžecká obuv

Ultra-sportovní tenisky, ve kterých se dá bezpečně běhat, budou top trendem i v roce 2023. Sportovně zaměřená móda je pro návrháře i nadále žhavou novinkou a navíc pokud se rozhodnete investovat do neutrálních barev jako je například bílá, pak vás jistě potěší, že se tyto boty hodí ke všemu. A to i k šatům. Milovnice pohodlí, jásejte!