Krása a módaMóda

Co nosit na pláži ve starším věku? Tipy na nejlepší oděvy

Co nosit na pláži ve starším věku? Tipy na nejlepší oděvy

Pokud je vám 50+, 60+ nebo dokonce více, neznamená to v žádném případě, že musíte sedět doma. Vyrazit klidně můžete s manželem, kamarádkou, dětmi nebo vnoučaty k moři. Poradíme vám, co obléknout na pláž, abyste se cítila hezky a pohodlně.

Padnoucí plavky

Základem každého plážového outfitu jsou dobře padnoucí plavky. Nemusí být jednodílné, starším dámám spíše doporučujeme kalhotky s vyšším pasem a podprsenku, která dostatečně podepře ňadra. Vyzkoušet mohou i tzv. tankiny, které nabízejí možnost schovat v případě potřeba bříško.

Šaty, tunika nebo kimono přes plavky

Na cestu na pláž nebo z pláže výborně poslouží lehké letní šaty, tunika nebo kimono. Dámám v letech doporučujeme bavlněnou nebo lněnou tuniku s rukávy v prodloužené délce alespoň do půli stehen.

Oblíbeným kouskem u starších dam je i dlouhý kaftan, který dokáže nahradit i plážové šaty.

Pareo na tisíc způsobů

Velice univerzální použití má pareo neboli sarong. Jedná se o šátek z lehké látky, které lze uvázat na mnoho způsobů. Dámy si ho mohou pouze přehodit přes ramena nebo zavázat jako šaty či sukni. Vytvořit z něj lze i top nebo overal.

Doplňky

Naprostou nezbytností je plážový klobouk, nejčastěji slaměný. Bát se nemusíte velkých a výrazných kremp. Dobře vás ochrání před sluncem a navíc vašemu outfitu dodají šmrnc.

Na nohy obujte pantofle. Doporučit můžeme značku Birkenstock, která vyrábí pohodlné a zároveň moderní boty.

Nakonec nasaďte sluneční brýle, abyste před sluncem ochránily i své oči. Nebojte se velkých a výrazných obrub, letos je tento typ brýlí opět v módě.