Krása a módaMóda

Krátké sako k šatům je skvělý nápad! Naučte se ho nosit 2024

Krátké sako k šatům je skvělý nápad! Naučte se ho nosit 2024

Kombinace saka v klasické délce a šatů s volnou sukní nebývá příliš dobrý nápad, jelikož volné sako spolu s volnou sukní nedokáže podtrhnout krásu vaší postavy. Namísto klasického saka je lepší zvolit buďto silně vypasovaný model, nebo ještě lépe takový střih, který končí v úrovni pasu. Krátké sako k šatům je rozhodně o mnoho vhodnějším výběrem.

S jakými střihy nakombinovat krátké sako?

K šatům se obecně sako jako doplněk hodí velmi dobře, nelze jej však vynést s každým střihem. Nevětším benefitem krátkého saka, jehož délka sahá do úrovně pasu, je schopnost hezky zvýraznit právě pas. Už z tohoto důvodu je tato kombinace vhodná zejména pro ženy, jejich pas je dobře patrný. Čili příliš se nehodí pro ty, pro jejichž postavu se vžilo označení jablko.

Ani ženy s postavou ve tvaru přesýpacích hodin či hrušky by ale neměly bezhlavě krátké sako kombinovat s jakýmikoli šaty. Váš outfit bude vypadat nejlépe, pokud vsadíte na šaty, které jsou v horní části upnuté a od pasu se rovnoměrně rozšiřují do áčkové sukně. Vhodné jsou také upnuté střihy, které těsně kopírují křivky vaší postavy.

Naopak se vyhněte střihům, které se rozšiřují již od úrovně prsou. Jsou sice velmi pohodlné, spolu se sakem by vám ale dělaly nepěknou postavu.

Kam kombinaci saka a šatů vynést?

Sako je považováno za formální kousek oblečení. To však neznamená, že se hodí na každou příležitost. U méně formálních událostí dejte přednost například džínové nebo kožené bundičce, na velmi slavnostní události zase volte raději vhodné šaty s delšími rukávy případně v kombinaci s ladícím šálem. Například na běžné české svatby však můžete praktické krátké sako k šatům zvolit zcela bez obav.