Krása a módaMóda

Silonky s otevřenou špičkou: Hodí se i v roce 2024!

Silonky s otevřenou špičkou: Hodí se i v roce 2024!

Čeká vás letní rande? Máte lístky na divadlo pod širým nebem? Nebo snad půjdete za družičku na svatbu své nejlepší kamarádky? Bez ohledu na to, jakou událost máte během léta v plánu, možná řešíte problém, jak zkombinovat silonky a vaše oblíbené boty s otevřenou špičkou. Naštěstí pro vás máme řešení!

Kombinace silonek a otevřených bot: ano nebo ne?

Na tuto otázku je odpověď vcelku jednoduchá. Do otevřených bot zkrátka silonky nepatří. Šev, který vede podél linie prstů totiž nemá být viditelný. Z otevřené špičky bot mají vždy koukat odhalené prsty, nikoli špička silonky. To má kromě estetického důvodu i ten ryze praktický.

Například během tance (ale často i při chůzi) může u bot s otevřenou špičkou totiž snadno dojít k roztržení silonky, a jistě víte, že i malá trhlinka se ihned začíná zvětšovat. Proto na tuto kombinaci raději zapomeňte. Jestliže nemáte jinou možnost než silonky zcela vynechat, raději si obujte klasické lodičky.

Dokonalý kompromis!

Pokud opravdu nechcete akci absolvovat bez silonek, pak máte štěstí, že žijeme v jednadvacátém století. Dnes již existují možnosti, kterými si můžete pomoct. V první řadě vyzkoušejte takzvané tekuté silonky či silonky ve spreji. Jedná se v podstatě o make-up, který aplikujete na kůži, a který vytvoří na první pohled efekt podobný vzhledu silonek.  

Další skvělou možností jsou silonky s otevřenou špičkou. Ty končí těsně nad prsty a zpravidla bývají sešité v místě mezi palcem a ukazovákem. Oblékají se tedy jako žabky. Ani silonky s otevřenou špičkou se však nehodí do každých bot. Je nutné, aby pásek boty, který vede přes nárt byl natolik široký, aby zakryl celý přechod mezi silonkou a holou kůží.

Při výběru si dejte dobrý pozor na volbu barvu, která by měla co možná nejlépe odpovídat barvě vaší kůže. Jinak může být výsledný efekt přinejmenším úsměvný.