Krása a módaMóda

Délka kalhot podle výšky: užitečné rady pro všechny 3 tipy postav

Délka kalhot podle výšky: užitečné rady pro všechny 3 tipy postav

Každá z nás je jiná a každé proto sluší něco jiného. To, co skvěle sedne vám, kamarádce vůbec slušet nemusí a naopak. Podstatnou roli v tom hraje i výška. Délka oblečení totiž dokáže v kombinace s výškou skutečné divy, ale nevhodné kombinace vám mohou spíš uškodit. Jaká délka kalhot podle výšky je tedy vhodná právě pro vás?

Malá postava

Pro ženy menší postavy může být obtížné najít vhodné střihy a délky kalhot. Pokud je to i váš případ, zkuste zapátrat v petit kolekcích. Ty jsou určené právě pro zákazníky menšího vzrůstu, kteří zpravidla potřebují zkrácené délky. Ideální jsou pro vás kalhoty do pasu, které vaši postavu opticky prodlouží.

U upnutých modelů (například skinny džínů) je vhodné volit délku nad kotníky, u volných střihů zase upřednostněte délku sahající až na nárty. V obou případech můžete efekt ještě podpořit vhodně zvolenou obuví na podpatku.

Střední postava

Pokud jste střední postavy, máte vyhráno! Minimálně co se týká nakupování oblečení. Nepotřebujete žádné speciální velikosti a bez obav si vyberete i v každé konfekci. Sáhnout můžete jak po kalhotách s upnutými nohavicemi ke kotníkům, tak i po těch až 7/8. Nejste nijak omezená ve výběru, a to je přímo skvělé!

Vysoká postava

Vysoké ženy musí stejně jako ženy menšího vzrůstu spoléhat na speciální kolekce. V jejich případě se jedná o řady s označením tall a najdete v nich kalhoty (i jiné kousky) v prodloužených délkách. Vhodnější jsou kalhoty sahající zhruba do úrovně pupíku (středně vysoké), jelikož ty sahající až do pasu by vám zbytečně ještě opticky přidávaly centimetry. Zejména v teplejších měsících se vyplatí vsadit na 7/8 délku.

Rozhodnutí, jaká je TA správná délka kalhot podle výšky není snadné. I před všeobecná doporučení můžete totiž narážet na osobní preference. A proto je konečná volba vždycky na vás.