Krása a módaMóda

Nejprodávanější značky bot v roce 2024

Nejprodávanější značky bot v roce 2024

Vrtá vám hlavou, jaké jsou ty vůbec nejprodávanější značky bot? Nejprodávanější značkou oblečení je Nike, která úspěšně dobývá i trh s obuví. Firma Nike se dostala na špici díky spolupráci s bývalým americkým basketbalistou Michaelem Jordanem, z níž vznikl slavný model nazvaný po sportovci Air Jordan. Tyto boty patří již téměř čtyři dekády mezi světové bestsellery.

Sportovní značky

Nike není jediná sportovní značka, která patří na poli obuvnictví k těm, které jsou celosvětově nejprodávanější. Naopak. Sportovní značky nad všemi ostatními kralují, což mimo jiné dokládá i obrovský vliv a všeobecnou oblibu tenisek. Sportovní boty totiž nenachází uplatnění jen při sportu, ale také v běžném životě.

Vedle značky Nike patří mezi nejprodávanější značky bot také Adidas, a to především jejich modely Ultra Boost. Velmi oblíbené jsou také boty od značky Vans, které byly originálně určené na skateboarding. Jejich charakteristický design se hodí na „civilní“ nošení a jsou tak v současnosti vnímány spíš jako volnočasová než jako sportovní obuv.

Volnočasové modely ostatně najdeme i u dříve zmiňovaných značek Adidas (Superstar, Stan Smith, Gazelle) i Nike (Stefan Janoski). Hovoříme-li ovšem o sportovně vyhlížející volnočasové obuvi nelze opomenout značku Converse.

„Nesportovní“ značky

Mezi sportovními značkami existují stálice, které se drží na předních příčkách prodávanosti již velmi dlouho. To „nesportovní“ značky se častěji střídají. Každá značka se totiž zaměřuje na trochu jiný typ obuvi, na jiné vzory, materiály a modely. V České republice jsou velmi rozšířené privátní značky obchodů s obuví jako je Deichmann, Tamaris či CCC, jelikož nabízí relativně cenově dostupné a zároveň i různorodé modely. Oblíbené jsou ale i dražší kousky od světových návrhářů.