Další

Dovolenkové čtení: Knihy, které nesmí chybět v žádném kufru

Dovolenkové čtení: Knihy, které nesmí chybět v žádném kufru

Chystáte se na dovolenou a rádi byste si do kufru přibalili nějakou skvělou knihu? Letos vyšlo mnoho naprosto úžasných novinek všech žánrů, takže je z čeho vybírat. Obzvláště čeští autoři byli velice plodní a všechny níže uvedené tipy jsou právem bestsellery. Z těchto knih si vybere opravdu každý, a ať sáhnete po kterékoliv z nich, nebudete litovat.

Vyloženě plážové čtení

Pokud hledáte knihu, od které se nebudete moci odtrhnout, přibalte si do kufru Pláž v Chorvatsku od Julie Caplinové. Odehrává se na lodi, během plavby po chorvatských ostrovech. Tato kniha se čte sama.

Zábava od začátku do konce

Chcete se při čtení hlavně bavit? Pak jsou Třešně v rumu od Michaely Janečkové přesně pro vás. Zápletka je jednoduchá, třicetiletá vnučka vezme svého dědu Evžena na dovolenou. A s Evženem je o zábavu postaráno. U zábavných zážitků z jejich cesty po Kubě se od srdce zasmějete.

Odpočinková kniha s dobrou zápletkou

Bláznivý, překvapivý a romantický příběh plný zvratů. To je Koloušek české autorky Jany Bernáškové. Lucie má spoustu dobrých kamarádek, malou dceru, nového ctitele, ale hlavně má před svatbou. Vdávat se však až tak úplně nechce, její duše totiž touží po svobodě. Navíc je ve hře onen osudový muž… U této knihy se rozhodně nudit nebudete.

Příběh podle skutečnch událostí

Dáváte-li přednost literatuře faktu, knihách o historii a příběhům spojených s Českem, pak v knihkupectví rozhodně nepřehlédněte Statek od Ladislava Vrchovského. Poutavý příběh vás provede historií statku Zíků od rozpadu Rakouska-Uherska až do současnosti. Není to však jen tak obyčejný příběh. Kniha ve vás nechá dlouho rezonovat myšlenky o tom, co to vlastně znamená bojovat o to, čemu věříte a jak je důležité, nenechat se nikdy zlomit.

Mrazivé tajemství

Pro ty z vás, kteří i na dovolené dávají přednost náročnější literatuře, máme také skvělý tip. Je to nejnovější kniha autorky beatsellerů Hana, Tiché roky a Listopád, Aleny Mornštajnové, Les v domě. Je o holčičce, která vyrůstá s babičkou (otec ji opustil a matka dává před dcerou přednost alkoholu). Babička razí heslo, že o nepříjemných věcech se má pomlčet, ale jak už to bývá, všechna tajemství jednou vyplavou. Tajemství této rodiny je však tak strašné, že vám to v hlavě uvízne asi až do konce roku. Tento román vás dojme, rozpláče a uchvátí.