Krása a módaMóda

Ležérní styl: 5 charakteristických rysů

Ležérní styl: 5 charakteristických rysů

Už vás nebaví elegantní styly s podpatky a blyštivými doplňky? Rádi vám přiblížíme ležérní styl, který se stává hitem roku 2023.

Charakteristika ležérního stylu

Je módní koncept, který se zaměřuje na pohodlí, neformálnost a nenáročnost. Charakteristické prvky ležérního stylu zahrnují pohodlné kousky oblečení, jako jsou trička, oversized svetry a džíny, a preferenci jednoduchosti a minimalismu v designu. Lehké a uvolněné střihy jsou také běžné v ležérním stylu, stejně jako sportovní prvky a jednoduché doplňky.

Pohodlný styl

Základem ležérního stylu jsou jednoduchá trika s volným střihem vyrobena z měkkých materiálů jako je bavlna. Dále jsou oblíbené velké a objemné svetry. Poskytují teplý a pohodlný pocit a vytvářejí uvolněný vzhled. Co se týče džínů tak zde se preferují lehké s volnějším střihem. Zde řadíme džíny: boyfriend, straight leg nebo mom jeans.

Minimalistický design

V ležérním stylu se preferují neutrální barvy, jako je černá, bílá, šedá, béžová a námořnická modř. Tyto barvy vytvářejí klidný a harmonický look. Pokud hledáte vzory, vybírejte jednoduché a jemné tvary:

  • Pruhy
  • Puntíky
  • Geometrické tvary

Neformální střihy

Baggy kalhoty mají širší střih a jsou volné kolem boků a stehen. Tyto kalhoty jsou pohodlné a snadno nositelné. Ležérní styl zahrnuje také lehké a uvolněné šaty a sukně. Tyto kousky nabízejí ženský a pohodlný vzhled. Další kousek, který se lehce kombinuje s různými dolními kusy je volné tílko. Všechny tyto střihy jsou vhodné pro každodenní nošení a události, kde je důležité pohodlí a uvolněnost.

Sportovní prvky

Mezi oblíbené sportovní prvky patří mikiny s kapucí, trenýrky a joggingové kalhoty, sportovní bundy, tenisky a sportovní šaty nebo sukně. Tyto kousky oblečení jsou pohodlné, volného střihu a umožňují volnost pohybu. Kombinace sportovních prvků s ostatními kousky vytváří stylové a moderní ležérní outfity, které jsou ideální pro aktivní životní styl.

Doplňky

  • Tenisky jsou klíčovým doplňkem ležérního stylu. Jsou pohodlné, stylové a snadno se kombinují s různými outfity.
  • Lehké kabelky a sportovní batohy jsou oblíbenými doplňky v ležérním stylu. Nabízejí praktické úložné prostory a jsou vhodné pro každodenní nošení.
  • Lehké šátky a šály jsou vhodným doplňkem pro přechodné období a dodávají outfitům barvu a zajímavost.