Krása a módaMóda

Letní móda pro ženy nad 50: Co letí v červenci?

Letní móda pro ženy nad 50: Co letí v červenci?

Každá žena chce být krásná a zároveň se chce cítit pohodlně a sebevědomě. Nezáleží na věku. Co by měly obléknout ženy nad 50 let v červenci, aby byly trendy a zároveň se cítily dobře?

Sukně a šaty

Dobrou volbou pro tento věk jsou šaty a sukně.

  • Áčkový střih

V pase jsou užší a směrem dolů se postupně rozšiřují. Vytvoří tak siluetu, která lichotí každému typu postavy i každému věku. Ženská postava v ní bude velmi trendy. Zvolíte-li šaty áčkového střihu, pomohou vám zakrýt i drobnější nedokonalosti postavy, především pak v oblasti břicha nebo stehen.

  • Šaty košilové

Tento styl šatů v sobě kombinuje pohodlí a styl. Vyznačují se typickým volnějším střihem a ideální je, zvolíte-li si vzdušnější materiál. Jen tak se vám budou pohodlně nosit. Tento typ šatů je vhodnou volbou pro vrstvení. Můžete je tedy nosit i v chladnějším letním počasí.

  • Maxisukně

Tento druh sukně vám pomůže vytvořit dokonalý a stylový outfit. Maxisukně se většinou vyrábějí z lehkých a splývavějších materiálů a dokonale vám padnou. Lichotí každé postavě a kombinovat je můžete s halenkou, tričkem nebo volnějším topem. Volte takové sukně, které budou mít neutrální barvy. Jen tak je snadněji zkombinujete s horním dílem.

Kalhoty

I v létě využijete kalhoty. Volte takové, které jsou ušité z lehkých a splývavých materiálů. Pokud máte menší postavu, pořiďte si kalhoty s vyšším pasem. Ten ji opticky prodlouží. Kromě toho jsou pro ženy nad padesát let ideální volbou, neboť dokonale zdůrazní jejich křivky. Šik budete v modelech s lehce rozšířenými nohavicemi.

Sako

Pro chladnější letní dny využijete určitě sako. Krátká saka povýší každý outfit a dokonale jej doladí. Ženám nad 50 let prodlouží linii těla. Sáhněte do nabídky takových kousků, které mají decentní barvy nebo jsou vyvedené v jedné barvě. Váš celkový vzhled tak dokonale zjemní a dodají mu eleganci a lad.

Tipy na závěr

Pro slunečné letní počasí se nebojte pořídit si jeden kousek ve výraznějších barvách. Ostatní kousky pak zjemněte. Stejné pravidlo platí i pro vzory. Ideální volbou pro vás budou květiny – malé i velké.