Krása a módaMóda

Nejmodernější letní sandálky

Nejmodernější letní sandálky

Bez sandálů se v létě neobejdete. Dávno už pravděpodobně víte, že ponožky do sandálů nepatří (ani do těch sportovních). Víte ale také, jaký typ sandálů se letos nosí? Moderní jsou lehké, prodyšné a také pohodlné boty s hezkým designem.

Sandálky na podpatku nebo na klínku

Pokud jste menší postavy a nebo prostě jen ráda nosíte podpatky, klidně sáhněte po sandálech na vyšším nebo úplně nízkém podpatku. Nosí se i letní boty na klínku. Především obuv na klínku je vhodná pro starší dámy, kterým klínek poskytuje oporu a zajistí stabilitu.

Tip pro vás: Neumíte chodit na podpatcích? Zkuste boty na platformě.

Letní boty se šněrováním

Ploché sandálky se zavazováním kolem kotníků a lýtek nejsou vhodné na celodenní nošení, ale na kávu s kamarádkou nebo k vodě v nich klidně vyrazit můžete. Kombinujte je ideálně s kratší sukní nebo šortkami, ať zavazování pořádně vynikne.

Prodyšné a pohodlné boty z přírodních materiálů

Zvolte ekologickou variantu a splyňte s přírodou. Kupte si sandálky z (veganské) kůže či třeba sandály korkové, které jsou super lehké. Po botách se poohlédněte ve zdravotních potřebách nebo sáhněte po značkách jako Rieker a Birkenstock.

Volit můžete i barefoot sandály, které simulují chůzi naboso (mají měkkou podrážku) a jsou dostatečně široké. Barefoot obuv je tak lehká, že ji na noze téměř neucítíte. Zvolit můžete elegantní i sportovní variantu. Doporučit můžeme značky Vivobarefoot, Be Lenka či LEGUANO.

Tip pro vás: Pokud se chystáte nachodit mnoho kilometrů v přírodě, pořiďte si určitě sandále sportovní. Ideální jsou takové, které mají plnou špičku a ochrání vaše prsty.