Krása a módaMóda

Moderní oblečení pro důchodkyně: Tipy na červenec 2023

Moderní oblečení pro důchodkyně: Tipy na červenec 2023

V módě neplatí žádná pravidla a žádná omezení. A to znamená jediné: oblékat se tak, jak sami chcete! Koneckonců věk je jen číslo a není důvod, aby se někdo oblékal tak, protože je to pro některé trnem v oku. Vzpomeňme třeba jen na legendu Tinu Turner, která to vždy uměla rozjet a žádná šestnáctka to nebyla. Nebo Madonna, která má sice svůj věk, ale stále ví, co je trendy.

Maxi šaty

Maxi šaty už nějaký ten pátek vévodí trendům a zároveň je to typ šatů, který nikdy nevyjde z módy. A co víc – v teplých letních měsících se skvěle nosí! Jaké si ale pořídit? To záleží na vašich preferencích. Fracouzsky milují ty černé nebo naopak pastelové. Nicméně v poslední době přichází trendy ze severu a Skandinávky jsou ohromnou inspirací pro mnohé módní nadšence. V tomto případě by jste měli myslet spíše na barvy.  

Zavinovací sukně

Sukně jsou nezbytným základem letní módy a zavinovací sukně jsou pohodlné, univerzální a přizpůsobivé. Navíc si ji můžete upravit tak, aby se pohodlně přizpůsobila vašim bokům, stehnům a zadní části těla. Na léto vybírejte lehké a splývavé materiály s lemem, který sahá ke kolenům nebo těsně pod ně. Můžete dokonce najít zavinovací sukně, které jsou oboustranné, takže můžete z jednoho kusu vytvořit několik různých vzhledů.

Džíny

Na nošení džínů nejsme nikdy příliš staří. Dbejte na to, abyste si vybrali džíny s rovnými nohavicemi a vysokým pasem, které vám dobře padnou. Pro ucelenější vzhled můžeme vynechat módní díry a obnošený vzhled, který nosí mladší ročníky. Snažte se také zaměřit spíše na tmavší odstíny, které vypadají sofistikovaněji. Zkombinovat je navíc můžete se světlými balerínkami, které letos slaví návrat ve velkém.

Overal

Overaly jsou velmi trendy a sluší i výrazně starším ženám. A stejně jako u maxi šatů, tak i u výběru platí pravidlo: obleč si, co se ti líbí! Pokud byste přece jen tápali po odstínech, minimalistky si zamilují overal v barvách od bílé po béžové až po černou, které se hodí také na večeři s partnerem. Stačí jej doplnit jen o váš oblíbený šperk nebo dokonce brož. Pokud se chystáte vynést overal na dovolené, můžete se trochu odvázat a volit klidně overal s potiskem nebo zářivějšími barvami.

Lehký svetr

Červenec je sice jeden z těch horkých měsíců, to ale neznamená, že si nemůžete do svého šatníku pořídit lehký svetřík. Ten oceníte obzvláště při večerních posezeních, procházkách nebo za deštivého dne. Pokud se tedy rozhodnete do nějakého kousku investovat, dejte si pozor, aby střih nebyl těsný a materiál nebyl přiléhavý.