Krása a módaNehty

Nehty do špičky: pro koho jsou vhodné a jak je nosit 2024?

Nehty do špičky: pro koho jsou vhodné a jak je nosit 2024?

Každá z nás preferuje jinou délku nehtů i odlišný tvar. Nehty do špičky jsou pro skutečné fajnšmekry. Jedná se totiž o ten nejméně přirozený, a tudíž i nejméně komfortní tvar, který nemusí sednout každému. A proto pokud i vy po vyzkoušení zjistíte, že to není nic pro vás, nezoufejte. Příště se můžete vrátit ke svým oblíbeným. Ať to jsou kulaté, oválné, mandlové nebo hranaté.

Pro koho jsou nehty do špičky to pravé?

Nehty do špičky mohou relativně krátké nebo poměrně dlouhé. Slovo „relativně“ je v tomto smyslu použité zcela záměrně. I krátké nehty do špičky totiž zpravidla délkou převyšují většinu ostatních.

Zejména delší varianta špičatých nehtů, takzvaný tvar Stiletto, se hodí pro ženy, které vnímají nehty jako módní doplněk. Jestliže vám jde pouze o to, mít hezky upravenou manikúru, tento tvar patrně nebude pro vás to pravé ořechové. Nehty do špičky jsou výrazné a obvykle poutají pozornost okolí. Jestliže právě to je vaším cílem, jděte do nich!

Jak je vyrobit a co jim sluší?

Jelikož jsou nehty do špičky obvykle poměrně dlouhé, bývají vyrobené ze speciálního gelu. Sama doma se do nich raději nepouštějte, jelikož správné provedení Stiletto tvaru totiž není vůbec nic snadného. Jakmile máte krásně připravený podklad, přichází na řadu barva a zdobení. A to je u nehtů do špičky stejně jako délka výstřední.

Nenechte se omezovat konvencemi a popusťte uzdu fantazii. U barev si volte nějaké zajímavé odstíny. Nechcete přece, aby práce vaší šikovné nehtařky zanikla. Syté barvy jsou proto podmínkou. Nebojte se smaragdové, královské modři, neonových barev, pastelových tónů ani metalických efektů. Špičaté nehty jsou prostě extravagance sama a přesně takové být i mají.