Krása a módaMóda

Černé silonky: outfit, který ani v roce 2024 nevyjde z módy

Černé silonky: outfit, který ani v roce 2024 nevyjde z módy

Černé silonky jsou mezi vnímají někteří lidé poměrně kontroverzně. A to i přesto, že k tomu není důvod. Sice nepatří do kombinace se světlými lodičkami a na společenské události byste s nimi měla nakládat spíš opatrně, své uplatnění však najdou. Jsou skvělé do školy nebo do práce, kdy máte příležitost vynést černé silonky spolu s kozačkami nebo kotníčkovými botami.

Nepodceňte výběr správných silonek

Vždy volte dostatečně velké černé silonky. Outfit, který s nimi vytvoříte bude působit o mnoho lépe. Oproti béžovým, které kdeco odpustí, jsou totiž černé silonky poměrně „citlivé“. Je na nich tudíž velmi výrazně vidět, že jsou příliš natažené, a to nepůsobí dobře. Navíc nadměrné napětí silonek nahrává jejich protržení. I to je na černých silonkách vidět o mnoho víc.

Kvalitní černé silonky najdete v nabídce značky Calzedonia, kde dokonce pořídíte extra hřejivé varianty s příměsí kašmíru. Kvalitní produkty najdete ale například i síti drogérií DM. Zde se poohlédněte po značce Stella Jones nebo Sholl. Zejména stojíte-li v práci mnoho hodin na nohou pořiďte si kompresní černé silonky.

Outfit, který vás nikdy nezklame

Černé silonky je vhodné kombinovat zase jenom s tmavými botami. Ideální jsou kotníčkové boty ve stylu Chelsea nebo vysoké kozačky. Oblékáte-li černé silonky do kanceláře, můžete sáhnout i po klasických černých lodičkách. Výběr obuvi by se měl ostatně odvíjet od volby šatů.

K černým silonkám dobře padnou elegantnější svetrové šaty stejně jako šaty košilového střihu. Zkuste například úpletové krémové Šaty z vlněné směsi Y.A.S, které najdete na e-shopu Answear.cz. Svůj outfit dokončete lehčím kabátkem ve stylu kabátu ‚Soho‘ od značky ONLY, kardiganem nebo koženou bundičkou v neutrální hnědé barvě.