Krása a móda

Z čeho se vyrábí umělé řasy: 4 nejčastější varianty

Z čeho se vyrábí umělé řasy: 4 nejčastější varianty

Asi každá žena by si přála mít řasy dokonale husté a nádherně dlouhé. Ne ke každé ale byla příroda natolik štědrá, proto si mnoho z nás dopomáhá používáním umělých řas. Na jejich nošení není nic špatného. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, z čeho se vyrábí umělé řasy?

Víte, z čeho se vyrábí umělé řasy?

Ať už umělé řasy nosíte, nebo nad jejich používáním teprve uvažujete, určitě byste se měli zajímat o to, z čeho se vyrábí. Nad použitým materiálem se totiž nezamyslí každý a to je chyba. Mezi nejčastěji používané typy umělých řas patří:

  • Řasy z umělého materiálu
  • Řasy ala „norek“
  • „Hedvábí“
  • Přírodní

Řasy z umělého materiálu

K výrobě umělých řas se velmi často používá akrylové leštěné vlákno, PBT vlákna nebo také polyester. Polyesterové řasy se vyznačují vysokou odolností a také faktem, že u drtivé většiny žen a dívek nevyvolávají žádné alergické reakce. U syntetických umělých řas lze za výhodu označit i jejich odolnost vůči vlhkosti. Dokonale drží svůj tvar a nedochází u nich ke změně barvy.

Řasy ala „norek“

Tento typ řas bezesporu patří mezi nejoblíbenější a také nejvyhledávanější. Není se vlastně ani tak čem divit. Řasy jsou tvořené jemnými světlými chloupky, co se jejich síly (tloušťky) týče, nepřesahuje 0,05 mm. Tento typ umělých řas lze doporučit ženám a dívkám, které mají své přírodní řasy velmi jemné, slabé a krátké.

„Hedvábí“

Řešíme-li, z čeho se vyrábí umělé řasy, nesmíme opomenout ani „hedvábí“. Tyto řasy se vyznačují tloušťkou do 0,25 mm. Mohou mít jak matnou, tak lesklou texturu. Stinnou stránkou těchto řas je deformace hrotů, ke které dochází během procesu opotřebení.

Přírodní materiály

V kosmetickém průmyslu natrefíme i na umělé řasy preferující ekologické materiály. Řeč je o řasách, pro jejichž výrobu se používá Hevea. Z její pryže se získávají tenké nitě, které jsou známé pro svou pevnost a pružnost. Nutno ale dodat, že je to finančně nákladnější záležitost.