Krása a módaMóda

Ležérní móda: 5 klasických prvků

Ležérní móda: 5 klasických prvků

Jdete ven mezi kamarády a nemáte náladu na šaty, sako nebo kalhoty? Zapomeňte na nějaký důležitý dress code. Nyní hraje velkou roli ve světě ležérní móda a my vám poradíme jaké kousky si pořídit.

Co znamená ležérní móda

Ležérní móda je styl oblékání, který je pohodlný, neformální a není příliš upnutý na konkrétní dress code. Tento styl se spojuje s neformálními a volnějšími kousky oblečení, které nabízejí svobodu pohybu, nevynucený a přirozený vzhled. Ale stále dbejte na vhodnost a střízlivost vzhledu a vybírat kvalitní a dobře padnoucí kousky, které dodávají dojmu stylu a pečlivosti i přes jejich neformální povahu.

Džíny

Džíny jsou klíčovým prvkem ležérního stylu a nabízí mnoho možností a variant, které lze snadno kombinovat do různých outfitů. Například takové Boyfriend džíny mají volnější střih a vypadají dobře v kombinace oversized trička. Úplným opakem jsou populární Skinny džíny. Noste je s tričky, košilemi svetry nebo mikinami.

Trička a košile

Jednoduchá trička s kulatým výstřihem jsou v ležérním stylu oblíbené. Také sáhněte po oversized tričkách. Nosí se volněji a delšího střihu, který přidává do outfitu ležérní a relaxovaný vzhled. Můžete je nosit samostatně nebo je zapínat dovnitř džín. U Košil si vybírejte potisky. Je to skvělý způsob, jak přidat do outfitu zajímavost. Můžete si vybrat košile s různými vzory, jako jsou květiny, geometrické tvary, abstraktní vzory nebo loga.

Mikiny a svetry

Ani zde se nevyhneme oversized svetrům, protože jsou velice pohodlné na nošení a obzvláště když se chcete držet ležérního stylu i v zimě. Přidání pásku do pasu může pomoci zvýraznit siluetu a přidat trochu struktury. Pokud nejste příznivcem svetrů, jsou zde i mikiny s kapucí. Můžete je nosit s džíny nebo legínami pro sportovně-inspirovaný vzhled.

Klasické prvky

  • Volné střihy
  • Měkké materiály
  • Vrstvené oblečení
  • Poskytuje pohodlí
  • Má nedbalý, avšak stylový vzhled