Krása a módaMóda

Jak ušít gumičku do vlasů: 2 snadné způsoby

Jak ušít gumičku do vlasů: 2 snadné způsoby

Potřebujete si udělat culík, ale nechcete využívat klasickou černou gumičku? Hitem roku 2024 jsou gumičky scrunchie, které jsou stylové, pružné a hlavně netrhají vlasy. Navíc se mohou nosit nejen jako gumička, ale i jako náramek. Níže vám dáme pár rad, jak si tuto krásku vyrobit doma.

Scrunchie s pomocí šití

  • Z látky si ustřihněte pruh 40×10 cm a gumičku o šířce 0,5 cm 15 cm. Látku přehněte podélně napůl tak, aby byla správnou stranou dovnitř.
  • Sešpendlete ji a prošijte rovným stehem cca 0,5 cm od okraje. Převraťte vzniklý tunel na lícní stranu.
  • Vezměte si gumu, na kterou připněte spínací špendlík a s jeho pomocí ji provlečte tunelem. Okraje gumy zauzlujte a šitím spojíme okraje tunelu z látky.

Scrunchie s lepidlem na textil

Ustřihněte si látku 45×10 cm. Na obou stranách přeložte konce o délce 0,5 cm tak, aby byly zahnuté směrem dovnitř a přitlačte pomocí horké žehličky. Poté naneste postupně tenký proužek lepidla na textil podél přeloženého okraje a oba okraje přilepte k sobě. Vezměte plochý elastický pásek o velikosti 20×0,5 cm, který je zajištěn zavíracím špendlíkem, zasuňte do jednoho konce a protáhněte jej do druhého konce. Konce spojte k sobě a na pásku udělejte suk. Překryjte jeden konec druhým, otočte řezané hrany pod a přilepte na místo.

Co je scrunchie

Scrunchie je gumička zašitá do kusu látky, kterou možno koupit v obchodě a nebo vyrobit podle následujících návodů. Tento styl gumičky vstoupil na módní scénu na hlavě Madonny ve filmu Hledám Susan Zn.: Zoufale z roku 1985. Na chvíli vyšly z módy, ale díky kreativním lidem jsou zpět a zdobí nejen culíky, ale i ruce.

Shrnutí

Scrunchie se stala velmi známým hitem. Nejenže se nosí ve vlasech, ale dokonce ji mnoho lidí nosí i na rukou jako náramek. Není se čemu divit, když tuto gumičku můžete mít z jakéhokoliv vzoru a vytvořit si ji doma.