Recepty

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Pokud chcete upéci luxusní buchtu, kterou si zamiluje vaše rodina nebo návštěva, rozhodně vyzkoušejte řezy Raffaello. I když vypadají celkem nenápadně, mají lahodnou chuť a kokos jim dává nádech exotiky. Smetana je navíc dokonale zvláční.

Raffaello řez varianta č.1

Základ představuje piškotové těsto, které není náročné na přípravu. To je dochucené sušeným, drceným kokosem a smetanou ke šlehání, která mu dodá vláčnost. V kombinaci s kokosem vytvoří příjemnou chuť. Pokud místo bílého kokosu použijete kokos barvený, získáte zajímavou variaci,

Suroviny pro přípravu těsta:

  • 4 vejce
  • 240 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 ml oleje
  • 100 ml horké vody

Suroviny na posyp:

  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek strouhaného kokosu

Na polití:

  • 250 ml smetany na šlehání 33%

Postup přípravy:

Zvlášť ušlehejte žloutky s cukrem a samostatně bílky. Do žloutkové pěny přidejte prosátou mouky s práškem do pečiva, olej, horkou vodu a ušlehané bílky a všechny suroviny řádně smíchejte. Plech vymažte olejem a vysypejte kokosem. Vlijte na něj vzniklé těsto. Jeho povrch posypejte směsí cukru a kokosu a pečte, dokud povrch buchty není růžový a těsto je upečené. Testujete pomocí špejle. Těsto se nesmí lepit. Na ještě horkou buchtu opatrně lijete smetanu. Řezy jí krásně natáhnou a budou dokonale vláčné. Necháte vychladnout a můžete podávat. Buchta je chutná a vydrží vám čerstvá dlouhou dobu.

Raffaello řez varianta č.2

V tomto případě ani nepotřebujete nic odvažovat, postačí vám hrníček.

Suroviny pro přípravu těsta:

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek podmáslí
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce

Suroviny na posyp:

  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek strouhaného kokosu

Na polití:

  • 250 ml smetany na šlehání 33%

Postup přípravy:

Ze surovin na těsto připravíte směs, kterou vlijete na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Povrch těsta posypete směsí cukru a kokosu a pečete, dokud buchta není růžová a těsto není upečené. Testujete pomocí špejle. Těsto se nesmí lepit. Na ještě horkou buchtu opatrně lijete smetanu. Necháte vychladnout a můžete podávat.

Z obou receptů vykouzlíte vláčnou buchtu, která není suchá a hlavně nedá mnoho práce.