Krása a módaMóda

Nejlepší zimní bundy pro ženy 60+: Zvolte tyto kousky

Nejlepší zimní bundy pro ženy 60+: Zvolte tyto kousky

Po šedesátce mnoho žen propadne depresím. Cítí se staré a zároveň nevědí, jak se mají oblékat. Patříte do této skupiny žen i vy? Dáme vám pár tipů na zimní bundy, ve kterých budete vypadat o pár let mladší a které vám zaručeně budou slušet.

Klasická zimní bunda

Vsaďte na klasiku a pořiďte si černou prošívanou bundu do pasu a nebo v prodloužené délce. Ideálně volte bundu s kapucí. Chcete-li, aby vám v bundě bylo opravdu teplo, je vhodná bunda péřová. Velmi hřejivý je i syntetický materiál primaloft.

Černou bundu v ideálním případě kombinujte s výraznými barevnými kalhotami nebo sukní, případně s výraznými doplňky. Postarejte se zkrátka o to, aby váš celkový outfit nepůsobil smutným dojmem.

Tip pro vás: Pokud se bojíte, že v péřové bundě budete vypadat příliš tlustě, zvolte takovou, která je zúžená v pase. Pak vám bude bunda zaručeně slušet.

Bunda v trendy barvách

Pokud vám černá připadá trochu nudná (ačkoliv je letos v kurzu), klidně si pořiďte bundu ve výrazných barvách. Letos uspějete se zemitými tóny (hnědá, nude), ale i s oranžovou nebo žlutou. Můžete si být jisté, že oranžová či žlutá barva vás rozzáří. Pokud chcete, aby vaše bunda působila elegantním dojmem, volte prodlouženou délku či kožešinové lemování kolem kapuce.

Asymetrie a límce

Zapomeňte na bláznivé potisky a pokud možno, vyhněte se i vzorům. Květinky na bundě přenechte spíše mladší generaci. Pokud chcete zaujmout, vsaďte na asymetrii. Bunda může mít například šikmý zip, zip k jedné straně nebo zajímavý límec.

Slušet vám určitě bude i bunda s vysokým stojacím límcem. Bundy tohoto typu působí elegantnějším dojmem než bundy s kapucí.