Krása a módaVlasy

Nejmodernější účesy pro ženy nad 60: Který účes zvolit tento podzim?

Nejmodernější účesy pro ženy nad 60: Který účes zvolit tento podzim?

Změny, které souvisejí s věkem, ovlivňují i naše vlasy. Ztrácejí pigmentaci, vlasy se ztenčují, lámou a zmenšují svůj objem. Existuje však celá řada pěkných střihů, které dokážou dámy nad 60 let zkrášlit.

Tenké a jemné vlasy

Nejvíce problematické jsou řídké vlasy, které společně s šedou barvou vypadají jako chmýří. Pro tento problém jsou ideální volbou střihy stupňovitého charakteru. Tady část pramenů vytváří tvar. Takto střižený účes se dá upravit za velmi krátkou dobu a za každých okolností vypadá velmi efektně. Jedná se o střih velmi ženský, který navíc umožňuje experimentovat s barvami.

Kudrliny nebo jemné vlny seniorkám sluší

Neposedné vlasy

Máte neposlušné kudrlinky nebo kadeře, které jsou nepoddajné? Pak si nechte vykouzlit rozpustilý střih pixie nebo bob. Nabízejí objem u kořínků. Tento střih vás ihned omladí. Pokud si necháte ofinu, může skrýt drobné vrásky vytvářející se na čele.

Oblíbené jsou také asymetrické střihy

Proč si zvolit krátký účes?

Důvodů je hned několik:

  • Krátký účes je velmi snadný na úpravu. Nevyžaduje žádnou velkou péči.
  • Zakryje řídké vlasy.
  • Lze jej upravit různými způsoby. Můžete tak vykouzlit formální i neformální vzhled.

Pixie

Je jedinečný a okouzlující. Na žebříčku oblíbenosti se drží již poměrně dlouhou dobu. Oblibě se těší nejen díky svému elegantnímu vzhledu, ale také kvůli snadné a nenáročné úpravě. Kromě toho nabízí styl i po šedesátce.

Garcon

Jedná se o účes všestranný a jednoduchý na úpravu. Zralým dámám dodá elegantní vzhled. Díky stylingovým přípravkům snadno zvětšíte objem řídkých vlasů. Pokud patříte mezi dámy štíhlejší postavy, nechte si vykouzlit variantu s klenutou ofinou.

Bob

Ve svém provedení je lehký a jednoduchý. Můžete je opatřit pěšinkou na střed nebo bokem. Pomocí vln nebo kudrlinek zvýšíte objem vlasů. Díky tomu pocítíte větší sebevědomí. Je však potřeba pravidelně navštěvovat kadeřníka, abyste si zachovala dokonalý vzhled. Bob je vhodný pro všechny barvy vlasů. Ty můžete také tónovat. Nechte si delší ofinu a schováte tak jemné vrásky na čele. Účes v žádném případě neztratí na eleganci.

Nejlepší účesy pro seniorky 2023