Krása a módaVlasy

Jaké účesy zvolit pro říjen 2023? Co letí a co je trapas?

Jaké účesy zvolit pro říjen 2023? Co letí a co je trapas?

Letošní podzim přeje zajímavým stylům a nevšedním stylům účesů, které vám dají vyniknout a starší dámy omladí (pokud jsou tedy provedeny správně a s ohledem na specifika tvaru a rysů obličeje). Jak každý rok, i letos se podzimní a zejména pak říjnové účesy začnou odklánět barevně od jasných letních tónů a preferovanými barvami budou spíše přirozené tmavší odstíny, zejména hnědé a měděné či karamelové. A jak se tedy nechat ostříhat, abyste byli podle posledních trendů.

Specifika účesů pro letošní říjen

Trendy účesy letošního podzimu jsou orientovány především na zvláštní tvarování, pohrávat si tak budete moci se zvláštními typy střihu ofiny, ale i tvarování delších vlasů. Do módy jde tzv. shag, což dámská punková variace na nechvalně známý pánský mulet, která je však velmi praktická a výborně se hodí především mladším dámám s podlouhlým obličejem, zvláště pokud je vyveden v kontrastní tmavé barvě k bledé pleti. Shag však není jedinou novinkou, s kterou v říjnu zazáříte, máte-li optimální kvalitu vlasů i tvar obličeje pro tento zvláštní účes. Tady jsou další moderní řešení.

Jak upravit krátké vlasy

Pokud preferujete praktičnost krátkých vlasů, můžete vyzkoušet kombinaci klasického pixie střihu s prvky zmíněného shagu, nebo se prostě jen spolehnout na dámský krátký účes pixie. Moderní verze tohoto účesu využívá boční ofinu, ale také velmi krátkou ofinu tvarovanou podle typu obličeje a přirozený odstín včetně šedé. U řídkých a jemných vlasů můžete aplikovat melír, velmi módní jsou také doplňky v podobě zdobených čelenek, kvítků apod.

Moderní polodlouhé účesy

Úpravné mikádo nebo lob můžete letos v říjnu vylepšit postupným nebo naopak rovným sestříháním, a to včetně rovné velmi krátké ofiny. Chcete-li účes oživit, můžete naopak ponechat účes s dlouhou ofinou a boční pěšinkou, jemnými vlnami a rovněž jej doplnit ozdobami. Při výběru barvy sázejte na velmi přirozené odstíny, případně málo kontrastní melíry.

A co s dlouhými vlasy

Máte-li dlouhé vlasy, vyhrát si můžete opět s ofinou – letos je moderní splývavá ofina označovaná jako motýlí, tedy dlouhá dělená uprostřed. Módními stále zůstávají větší vlny a účes můžete osvěžit prosvětleným právě zvlněných pramenů. Pokud nechcete nosit rozpuštěné vlasy, můžete zvolit úpravu do copu – trendy jsou především bočně pletené nebo částečné.