Krása a módaMóda

Plavky pro důchodkyně: Které zvolit pro zbytek sezony?

Plavky pro důchodkyně: Které zvolit pro zbytek sezony?

I seniorky si mohou obléknout plavky. Sehnat však takové, které dokonale padnou, nemusí být vždy jednoduché. Šikovným pomocníkem by mohl být typ postavy, který napoví, jaké plavky si můžete i ve vyšším věku obléknout.

Postava tvaru jablka

Máte širší hrudník, neznatelný pas a větší bříško? Vaše ramena a boky jsou naopak užší? Pak má vaše postava tvar jablka, nebo také písmene O. Vybrat si můžete z nepřeberného množství plavek určeného pro plnoštíhlé. Ty odvedou pozornost od partií, které jsou širší. Jaké modely tedy zvolit? Dobrou volbou budu jednodílné plavky, které budou více vystřižené. Ty postavu opticky prodlouží. Toužíte-li po plavkách dvoudílných, pak si pořiďte tankiny – skládají se z kalhotek a delšího topu, který zvýrazňuje poprsí. Kromě toho dokonale zakryjí bříško. Vyberte si kousky s květovaným potiskem. Bříško schovají a opticky vás zúží monokiny.

Postava tvaru přesýpací hodiny

Tento typ postavy je ideální, je to tiž postava celkem souměrná. Máte štíhlý pas, oblé boky a pěkně tvarovaný dekolt. Vy si můžete dovolit jakékoli plavky. Postačí pouze, když zvýrazníte svoje křivky. S tím vám pomohou jak plavky jednodílné, tak i dvoudílné. Zvolte takové kousky, které budou mít zajímavé barvy nebo vzory. TOP modelem pro vás budou bikiny. Ukažte své přednosti.

Postava tvaru hrušky

Tento typ postavy má blízko k tvaru písmenka A. Charakteristická jsou pro něj užší ramena a širší boky. V tomto případě volte takové plavky, které přitáhnou pozornost především k horní polovině těla. Ideální jsou kousky, které mají výrazný či vrstvený horní díl plavek a spodní je vyvedený v jedné, méně nápadné, barvě. Horní díl může mít i výrazný vzor, třeba v podobě květů nebo větších puntíků. Chybu neuděláte ani s trendy geometrickým vzorem. Podprsenka může být opatřená zdobením v podobě mašliček nebo korálků. Jen tak vizuálně vyrovnáte disproporci mezi rameny a zadečkem.

Postava tvaru obráceného trojúhelníku

Přibližuje se svým tvarem písmeni V a charakteristické jsou pro ni užší pas a boky a širší ramena. V tomto případě potřebujete odvést pozornost právě od širších ramen. Jak na to? Vyberte si takový model plavek, který má výraznější spodní díl. Může být více barevný nebo opatřený ozdobným řasením. Vhodnou volbou je i vrstvení. Výhodou je, že si můžete obléci všechny typy kalhotek. Mohou to být jak bikiny, tak i bokovky, brazilky nebo kalhotky opatřené nohavičkami. Vrchní díl by měl být méně nápadný.