KrásaKrása a móda

Nejhorší obočí, které jsme v létě viděli: Těmto stylům se vyhněte

Nejhorší obočí, které jsme v létě viděli: Těmto stylům se vyhněte

Obočí je sice malou součástí lidského těla, ale ve vizuálním vjemu dělá velké rozdíly. Proto je určitě potřeba znát to, jaké styly obočí jsou vhodné a dobré, a které naopak nikoliv. A právě těm špatným se budeme věnovat, abyste se jim dokázali efektivně vyhýbat. 

Příliš široké obočí

Jedná se o častou chybu, které se dopouštějí zejména mladé dívky. Dokreslování obočí, aby působilo výrazněji, totiž rozhodně není estetické. Zkrátka neexistuje žádný důvod dokreslovat obočí tam, kde by za normálních okolností nerostlo – vypadá to krajně nepřirozeně. Pokud máte přirozeně tenké obočí, tak ho pouze jemně dokreslete krátkými tahy tužkou na obočí tam, kde ostatním obočí standardně roste přirozenou cestou.

Neudržované obočí

Ano, trendem letošního léta je sice přirozenost, ale nic by se nemělo přehánět. Proto o své obočí rozhodně pečujte. Když je chloupků trčících různými směry málo, tak si toho nikdo nevšimne, avšak pokud jich začíná přibývat, tak obočí začne působit chaoticky. Nejhorší obočí je tedy to, jež nebylo dlouho vyčesávané. 

Obočí ala Frida Kahlo

Mezi ta nejhorší obočí můžeme bez ostychu určitě zařadit i ta, jež jsou srostlá. Zkrátka spojení dvou obočí v jedno po vzoru Fridy Kahlo rozhodně není tou nejlepší volbou. I v tomto případě platí, že obočí je věnovat péči a rostoucí chloupky v oblasti mezi obočím vždy včasně vytrhávat. 

Obočí znevýrazňující oči

Obočí je vizuálním doplňkem očí, nikdy by to tedy nemělo být naopak. Nechte vyniknout krásu vašich očí a rozhodně nevolte styl obočí, který ji bude podkopávat. Definicí špatného obočí je totiž to, když kvůli němu začnou oči vypadat malé a bezvýrazné. A takových stylů obočí je hned celá řada. Proto pokud máte výraznější obočí, tak se neostýchejte a po obou stranách ho mírně zkraťte. Obočí pak bude zdobit obličej, aniž by na sebe strhávalo veškerou pozornost. 

Nepřirozený tvar obočí

Poslední z námi vybraných nevzhledných stylů obočí je to, při jehož stylizaci dojde k narušení přirozeného tvaru obočí. Pokud totiž obočí dokreslíte příiš směrem dolů, tak vaší mimice to dodá na viděšenosti, zatímco obočí vykreslené nahoru zas dodá agresivnější vzhled. Stejně jako v případě širokého obočí, tak i zde platí, že je potřeba obočí dokreslovat pouze tam, kde má přirozeně být.