KrásaKrása a móda

Jak vypadat v srpnu dobře v 60? Tipy pro starší dámy

Jak vypadat v srpnu dobře v 60? Tipy pro starší dámy

Pro vylepšení vzhledu často stačí i malá změna. Jiný účes, nový outfit nebo další krok v rutinní péči o pokožku. V dnešním článku jsme pro vás připravili 6 tipů z klíčových oblastí vzhledu, abyste v srpnu vypadala co nejlépe.

Masáž pokožky

O hydrataci a ochraně pleti SPF faktorem jste už četla mnohokrát. Možná ale nevíte, že ke mladistvé pokožce může pomoci obyčejná masáž s kvalitním rostlinným olejem. V boji proti vráskám a dalším příznakům stárnutí mám skvělé účinky arganový olej. Masáž obličeje provádějte pravidelně jednou denně.

Tvarující oblečení

Jak stárneme, naše tělo stejně jako pokožka ochabuje. S udržením pěkné siluety ve vyšším věku vám pomohou kvalitní strečové kalhoty a tvarující spodní prádlo. Ve složení látky hledejte příměs Lycry. Důležitým prvkem je také kvalitní podprsenka, která vám pomůže k rovnému držení těla. Díky ní budete působit mladší a zároveň se zmírní bolest krční páteře.

Omlazující barvy

Dopřejte svému vzhledu jasné a zářivé barvy. Zní to sice jako stokrát opakované klišé, ale kolik starších dam chodí po ulicích ve smutných tmavých odstínech. Tmavé tóny vás dělají starší, zvýrazňují vrásky, kruhy pod očima a další nedokonalosti pleti. Proto se zaměřte na pestré barvy hlavně v okolí obličeje. Zkuste barevný šátek, veselý top nebo zesvětlit barvu vlasů. 

Zářivý úsměv

Nejsilnějším omlazujícím prostředkem a lékem proti mnohým neduhům je veselý úsměv. Váš úsměv však nikdy nebude dokonalý, pokud není zářivý. Káva, červené víno, cigarety – to vše může způsobit nehezké zabarvení skloviny. Navštivte proto dentistu a nechte si zuby vybělit. Uvidíte, jak tato malá změna vašemu vzhledu prospěje.

Vrstvený střih

Účes je snadnou změnou, která udělá s vizáží doslova zázraky. Delší vlasy mohou ve vyšším věku působit zplihle a přidávat vám roky. Pokud si chcete ponechat trochu délky, nevadí. Vrstvený účes pod bradu dodá vaší kštici texturu a pěkně vám orámuje obličej. Asymetrické střihy navíc odvádějí pozornost od vrásek a ochablé kůže.

Omega-3 mastné kyseliny

Zařaďte do svého jídelníčku alespoň jednou týdně lososa. Pravidelný přísun omega-3 mastných kyselin, vitamínu D a antioxidantů z jeho masa pomáhají snižovat riziko zánětů a udržet pěkný vzhled pokožky i vlasů.

Losos
Losos