Krása a módaMóda

Letní sandálky, které ještě v srpnu vynosíte: Máme 3 tipy

Letní sandálky, které ještě v srpnu vynosíte: Máme 3 tipy

Když se řekne dámská letní obuv, většina z nás si představí vkusné sandálky, které nejenže dobře vypadají, ale jsou také dostatečně pohodlné a prodyšné. Základní specifikum sandálů je jejich otevřený charakter, od tohoto bodu se však provedení může velmi výrazně lišit. I letošní léto nese svůj trend v oblasti letní obuvi a nebojte, ještě je stihnete unosit – jaké byste si měli pořídit?

Jaké sandály pro letošní léto?

Letošnímu létu kralují především sandály zvýšené, tedy na podpatku nebo na platformě (ačkoliv podpatek je preferován spíše nízký) ve výrazných barvách a s různými aplikacemi nebo zvláštním upevňováním. Zde jsou tři tipy, které si ještě stihnete pořídit a rozhodně budete v kurzu.

Sandálky sportovní

Pokud máte raději sportovní obuv, určitě se porozhlédněte po sandálech sportovních, tedy takových, které dobře drží na noze, a přitom poskytují dostatečnou volnost a prodyšnost. Sandály jsou většinou tvořeny pásky, které umožňují potřebné nastavení na noze, jsou pohodlné a rozhodně je oceníte během horkých dnů i večerů. Pokud chcete být módní, vyberte si sportovní sandály ve výrazných barvách.

Sandály se zavazováním

Zapínání sandálků, které mají být spíše elegantní, se obvykle řeší přezkou, velmi zajímavé je však také provedení zavazovací. Nejedná se o klasické zavazování jako u tenisek, nýbrž o zavazování tenkou šňůrkou nebo kůží, s nimiž je možné vytvářet různé efekty včetně převázání až pod koleno, pokud to délka dovolí. Rozhodnete-li se pro tento typ sandálků, vyberte nějaký na stabilním tlustším a nižším podpatku nebo platformě, které jsou trendem letošního léta.

Nazouvací sandály

Sandály bez upevnění na zadní straně (patě) byly dříve vnímány spíše jako domácí obuv nebo pouze pro nošení na krátké vycházky či obchůzky. I tento typ letní obuvi však může být velmi vkusný, zvláště pokud se kombinuje s charakteristickými prvky lodiček nebo designem. Nazouvací sandály jsou navíc velmi příjemným řešením pro chození po pláži (do této kategorie se řadí i oblíbené žabky) a využijete je také na koupališti či do města. Chcete-li si pořídit model, který odpovídá současným trendům, vyzkoušejte sandálky mírně zvýšené nebo doplněné stylovými prvky, jako jsou řetízky či zvláštní aplikace.