Krása a módaMóda

Letní šaty pro seniorky: Tipy pro srpen 2023

Letní šaty pro seniorky: Tipy pro srpen 2023

Letní šatník se točí především okolo šatů. Elegantní model do města, pohodlný na procházku s kamarádkou, vzdušný pro doma nebo k vodě. Které styly šatů pro starší dámy jsou trendy letos v srpnu?

Midi šaty áčkového střihu 

Midi šaty áčkového střihu jsou klasikou, která lichotí ženám všech typů postav a jakéhokoliv věku. Střední délka těsně pod kolena je skvělým kompromisem mezi mini a maxi délkou, díky čemuž se hodí pro každou příležitost. Na speciální události volte midi šaty z luxusních materiálů, jako je například satén. Velmi slušivý je výstřih do V, který opticky zeštíhlí postavu a dodá celému outfitu šmrc. 

Květinové zavinovací šaty

Zavinovací šaty s květinovým potiskem v midi nebo maxi délce jsou synonymem romantiky a elegance. Zavinovací střih se krásně přizpůsobí prakticky každému typu postavy. Navíc rafinovaně skryje nedostatky ve střední části těla a přitom opticky zvýrazní pas.

Bílé s nabíranými rukávy

Pohodlné bavlněné či lněné šaty jsou základním kouskem letního šatníku každé ženy. Abyste je mohla dobře kombinovat, volte je v neutrální bílé barvě, která vám navíc ubere roky. Nabírané delší rukávy působí mladistvě a zároveň chytře skryjí problematické partie paží. 

Džínové košilové šaty

Na cestách i na na nákupech jistě oceníte praktické košilové šaty z džínoviny. Sázkou na jistotu je midi délka a příjemný jemný materiál. Vhodná je směs bavlny s přídavkem elastických vláken, která zajistí, že se vám šaty krásně přizpůsobí při každém pohybu.

Jednoduché rovné midi šaty

Ideálním kouskem na pláž nebo v parných dnech na doma či na zahradu jsou jednoduché bavlněné midi šaty s krátkým rukávem. Vzdušnost a pohodlí zajistí rovný střih bez vypasování. Seženete je v jednobarevném provedení, které vám dá volnou ruku při volbě doplňků, i ve výrazných a hravých potiscích.

Asymetrické maxi šaty 

Maxi šaty s rukávy jsou bezpečnou volbou pro ženy všech věkových kategorií. Jsou dostupné v mnoha stylech, střizích a vzorech, takže si každá žena může vybrat přesně podle svého vkusu a postavy.  Decentní rozparek, nebo asymetrický lem vám dodá moderní vzhled a přitom vám poskytne takové pohodlí a krytí, jaké máte ráda.